PSG: Di María a Juve helyett végül a Barcában köt ki?

Vágólapra másolva!
2022.06.08. 13:14
null
Ángel Di María az argentin válogatott Olaszország elleni közelmúltbeli mérkőzésén (Fotó: AFP)
Egy ideje pletykálnak arról, hogy a szerződése lejártával a PSG-től június végén távozó Ángel Di María a Juventusban folytatja a pályafutását, de időközben bekúszott a képbe az FC Barcelona is – nem kizárt, hogy az argentin labdarúgó a katalánoknál köt ki.

 

A katalán sportlap, a Sport még hétfőn arról írt, hogy Ángel Di María (ahogyan télen Alexis Sánchez, aki még egy évig szerződésben áll az Internazionaléval) állítólag felajánlotta szolgálatait az FC Barcelonának.

Az átigazolásokra specializálódott Fabrizio Romano és Gianluca Di Marzio is tweetelt Di María esetleges katalóniai munkavállalásáról, hozzátéve, hogy tudomásuk szerint az argentin szélső már egyeztetett is Xavival, az FC Barcelona vezetőedzőjével.


Elemzők emlékeztetnek, hogy a pénzügyeinek rendbetételétől még messze lévő Barca elsősorban fiatal játékosokkal igyekszik frissíteni keretét, de Di María az a kaliberű idősebb futballista, akinek rutinját, tapasztalatát örömmel hasznosítanák a Camp Nouban is.

A Juventus kétéves szerződést ajánlott a 34 esztendős labdarúgónak, viszont neki jobban tetszene az egy évre szóló – Di María semmit sem akar elkapkodni, és ha az álláspontok nem közelednek, annak haszonélvezője az állítólag feszülten figyelő FC Barcelona lehet.

Mint ismert, Di María korábban volt a Real Madrid labdarúgója (2010–2014), és a két spanyol ősi rivális között meglehetősen ritka még a közvetett átjárás is. Csakhogy az argentin szándékait kipuhatolni próbálók előástak egy 2018-as interjút, amelyből az hámozható ki, hogy Di Maríának nem feltétlenül lennének skrupulusai.

„A Real Madriddal nem állok kapcsolatban, az együttműködésünk lezárult. Szóval semmilyen kifogásom sem lenne az ellen, hogy az FC Barcelonában futballozzak, sőt!” – mondta akkor Di María a francia So Footnak, elismerve, hogy az előző nyáron kis híján valóban Katalóniába igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik