PSG: 10 millió eurót fizetnek Pochettino utódjáért – sajtóhír

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.20. 22:56
null
Christophe Galtier lehet a PSG új vezetőedzője (Fotó: AFP)
A francia L'Équipe információi szerint közel a megegyezés Christophe Galtier és a Paris Saint-Germain között, a Nice vezetőedzője nagyjából 10 millió euró fejében vált klubot. A PSG-t jelenleg irányító Mauricio Pochettino távozását csütörtökön jelenthetik be Párizsban.

 

Christophe Galtier kinevezése a PSG-nél csak idő kérdése – állítja a francia L'Équipe. A szaklap szerint a bejelentés attól függ, milyen gyorsan sikerül a formális ügyeket elintézni Mauricio Pochettinóval, a párizsiak jelenlegi argentin vezetőedzőjével.

Galtier a 2021–2022-es idényben a Nice, korábban négy évig a LOSC Lille kispadján ült, most pedig a fővárosiak irányítását veheti át. Az információk szerint a vezetőedző július 4-én érkezik meg a Camp des Loges-ba, a PSG edzőközpontjába. A váltás mintegy 10 millió eurójába fog fájni a párizsiaknak, mivel Galtier szerződéséből még két év hátravan.

A PSG minél előbb le szeretné tudni az edzőkérdést, Galtier előtt több név is felröppent – többek között José Mourinhót és Zinédine Zidane-t is szívesen látták volna a francia fővárosban, de előbbi marad Rómában, utóbbi érkezését pedig az ügynöke cáfolta.

Az 55 éves tréner játékosként megfordult a Marseille, a Lille, a Toulouse, az Angers, a Nimes, az olasz Monza és a kínai Liaoning soraiban is, 1999-ben vonult vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik