MLS: Messi az Inter Miamiba igazolhat a nyáron – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 10:43
null
Messi Miamiba igazolhat (Fotó: AFP)
2023 nyarán szabadon igazolhatóvá válik Lionel Messi. Az ekkor már 36 éves argentin kiválóság jövője a világbajnokságig biztosan nem fog eldőlni, azonban angol sajtóhírek szerint a neki (és családjának) évek óta „udvarló” Inter Miami jó esélyekkel rendelkezik a játékos szerződtetéséért szóló versenyben.

 

Lionel Messi 2021-ben, mielőtt Párizsba szerződött, már átélhette, milyen szabadon igazolhatónak lenni. Ha nem érvényesül a PSG egyéves szerződéshosszabbítási opciója, az argentin Párizsból is távozhat.

Az FC Barcelonához közel álló sajtóorgánumok többször is írtak arról, hogy a Barca megpróbálja majd visszahozni Messit Katalóniába, ám a klub sivár pénzügyi helyzete (amelyet csak fokozni fog a csapat egymás után második Bajnokok Ligája-csoportkörből való kiesése) megnehezíti ezt.

Az utóbbi években megtanulhatta a labdarúgás iparága, hogy nem érdemes a Paris Saint-Germain ellen fogadni pénzügyi kérdésekben. A párizsiak világrekordnak számító átigazolási díjat fizettek Neymarért, akit azóta is sikerült megtartaniuk.

Kylian Mbappé átigazolási díja áll a második helyen ezen a ranglistán, amit szintén ők fizettek ki, és ő is maradt Párizsban, pedig a francia csatár Real Madridba igazolása nagyon valószínűnek tűnt az elmúlt két évben.

A PSG Messi maradásában is bízik, ám a The Athletic újságírója, David Ornstein információi szerint az Inter Miami egyre bizakodóbb az argentin szerződtetése kapcsán. David Beckham 2018-ban alapított csapatánál már számolnak a klasszis érkezésével, és abban reménykednek, hogy a következő hónapokban alá is írja előszerződését a hétszeres aranylabdás.

Ornstein úgy tudja, évek óta folynak az egyeztetések Messi és az Inter Miami között. Jorge és José Mas – akik David Beckham mellett a franchise társtulajdonosai – vezetik az egyeztetéseket, több találkozóra is sor került köztük és a labdarúgó apja, Jorge Messi között.

A hírek szerint a játékos jelenleg karrierje utolsó világbajnokságára koncentrál, az egyeztetések 2023 elején folytatódnak, amikor is már szabadon aláírhat bármelyik (nem francia) csapathoz.

Az igazolás óriási hatással bírna a labdarúgás népszerűségére az Egyesült Államokban, amely Kanadával és Mexikóval együtt rendezi a 2026-os világbajnokságot. Úgy tudni, Messiéket mindig is vonzotta a Miamiba költözés, ahol óriási latin kolónia él, ráadásul a család már ingatlant is vásárolt ott korábban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik