Mauro Camoranesi (Fotó: AFP, 2019)

 

„Igor megkért, hogy az elején segítsek neki, amíg kialakul a teljes edzői stábja” – erősítette meg gyors hazatérése tényét Mauro Camoranesi, hozzátéve, hogy valójában vezetőedzői szerepre vágyik.

A 2006-ban világbajnoki címet szerző labdarúgó hazatérése annak fényében váratlan fejlemény, hogy egy héttel ezelőtti bemutatásakor Igor Tudor a „jobbkezének”, vagyis a legfontosabb segítőjének nevezte őt.

A friss forgatókönyv szerint a horvát vezetőedző stábjában honfitársa, Hari Vukas lesz a pályaedző. A dél-franciaországi La Provence szerint itt található a gyors váltás magyarázata: a Tudor által eredetileg kiszemelt Vukast nemrég nevezték ki a horvát U17-es válogatott szakvezetőjévé, és egyáltalán nem volt biztos, hogy ki tud lépni abból a szerződésből – aztán mégis sikerült neki, így a „vészmegoldásként” hívott Camoranesi feleslegessé vált…

Mint ismert, a Marseille második lett a francia bajnokság legutóbbi idényében, ám hiába harcolta ki a BL-szereplést, Jorge Sampaoli mégsem maradhatott a vezetőedzői poszton.