Ligue 2: június 12-én derül ki, feljutott-e Bölöni csapata

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.06.05. 15:52
null
Továbbra sincs döntés a Bordeaux ügyében (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a 20. percben félbeszakadt a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) 38., utolsó fordulójában rendezett Bordeaux–Rodez mérkőzés, miután a hazaiak egyik szurkolója megütötte az ellenfél gólszerzőjét, Lucas Buadés-t, aki agyrázkódást szenvedett. A mérkőzést félbeszakították, az ügy kapcsán a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fegyelmi bizottsága hétfőre ígért döntést, de a legfrissebb hírek szerint csak egy héttel később, június 12-én várható végérvényes határozat.

 

A tények súlyosságára való tekintettel a fegyelmi bizottság vizsgálat alá helyezte a Bordeaux–Rodez mérkőzést. A döntést 2023. június 12-én, hétfőn 13 órakor tartandó ülés végén hozzák meg. A határozat meghozataláig a mérkőzés eredményét nem veszik figyelembe – írja aL'Équipe.

A Bordeaux szeretné újrajátszani a mérkőzést, ezt azonban a fegyelmi bizottság elutasította. A forduló előtt a Metz volt a feljutás fő esélyese, mivel lényegesen jobb gólkülönbséggel rendelkezett a Bordeaux-nál.

Újrajátszás esetén a Bordeaux-nak legalább négy góllal kellene nyernie, hogy megelőzze Bölöni László által irányított Metzet, amely tehát minden bizonnyal a döntéstől függetlenül is visszajut a Ligue 1-ba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik