Ligue 2: a francia élvonal küszöbén Bölöni László metzi csapata

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 09:22
null
Feljuthat, sőt bajnok lehet a Bölöni László által irányított Metz (Fotó: Imago Images)
Nagy lehetőség előtt a Bölöni László vezette Metz: ha pénteken legyőzi a Bastiát, szinte biztosan feljut a francia élvonalba.

 

Feljuthat, sőt bajnok lehet péntek este Bölöni László vezetőedző irányításával a francia másodosztályban szereplő Metz. Az együttes egy fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen áll, ugyanúgy 69 pontja van, mint a harmadik Bordeaux-nak, és hárommal van lemaradva a Le Havre-tól. A Ligue 2-ben pontegyenlőség esetén először a gólkülönbség rangsorol, és ebből a szempontból a Metz áll a legjobban (+27), a Le Havre (+26) követi, majd a Bordeaux (+24). Izgalmasnak ígérkezik tehát az utolsó kör.

Ha a Metz nyer a Bastia ellen, még aranyérmes is lehet, de jó eséllyel a második, feljutást érő helyen végez. Ebben az esetben a következő évadban minden bizonnyal Bölöni László lesz az egyetlen magyar vezetőedző az európai topligákban. A 70 éves szakember tavaly nyáron írt alá a klubhoz, az eddigi negyven mérkőzésen 21 győzelem, 12 döntetlen és hét vereség a mérlege. És természetesen ő is tudja, mekkora a tét, és milyen hatalmas várakozás előzi meg a péntek este 20.45-kor kezdődő utolsó fordulót. A stadionban telt ház lesz – 25 636 néző –, a városban pedig óriáskivetítőn lehet követni a Bastia elleni találkozót.

„Tudjuk, milyen nagy a nyomás, a futballban és az életben semmi sem biztos, és mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni – idézte Bölöni Lászlót a republicain-lorrain.fr. – Nyilván folyamatosan figyeljük a másik két mérkőzés alakulását, s biztos vagyok benne, ők is nézik, hogy áll a mi összecsapásunk. Ugyanakkor elsősorban azzal kell foglalkoznunk, hogy mi minden tőlünk telhetőt megtegyünk a sikerért. Nagyszerű idénye végén megérdemli csapatunk, hogy kedvező helyzetből várja az utolsó mérkőzést.”

LIGUE 2, 38. (UTOLSÓ) FORDULÓ     
Június 2., péntek
20.45:
Metz–Bastia – élőben az NSO-n!

Az élcsoport: 1. Le Havre 72 pont, 2. Metz 69 (58−31), 3. Bordeaux 69 (51−27)

Az 1−2. helyezett feljut az élvonalba, pontegyenlőség esetén a gólkülönbség, majd a több szerzett gól rangsorol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik