Ligue 1: az Auxerre feljutott, a kieső szurkolói lerohanták a pályát – videó

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.05.29. 21:57
null
Ezúttal sem bírtak egymással a csapatok: a tizenegyespárbaj döntött! (Fotó: AFP)<br />
Az Auxerre 1–1-es döntetlent játszott a Saint-Étienne-nel a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) osztályozójában, a döntő visszavágóján, majd a tizenegyespárbajban 5–4-re nyert, ezzel feljutott, ellenfele pedig kiesett.

Óvatossággal egyik csapat sem volt vádolható, mégis egy-egy gólon osztozott meg egymással a rendes játékidő, majd a hosszabbítás végén a némileg több helyzetet kialakító Saint-Étienne és az Auxerre.

A mérkőzésen a Ligue 1-ben legutóbb tíz évvel ezelőtt szereplő vendégek jobb oldali beadást követő csodálatos távoli fejessel szereztek vezetést, amelyre a Saint-Étienne szöglet utáni fejes góllal válaszolt. A tizenegyespárbajban Riad Budebuz rögtön az első lövést elhibázta, a bal kapufára lőtte a labdát – mivel az algériai után mindenki bevette a kaput, az Auxerre örülhetett.

Örömükben nem osztoztak a hazai drukkerek, akik az elbukott párbajt követően egész pályás letámadást hajtottak végre: gyakorlatilag a teljes játékteret lerohanták kérdőre vonva a játékosokat, egyesek lángoló pirotechnikai eszközökkel kezdtek lövöldözni – aki tudott, sietve az öltözőbe menekült.

A BOTRÁNYOS PILLANATOK

FRANCIA LIGUE 1
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Saint-Étienne–Auxerre 1–1
– tizenegyesekkel: 4–5 (M. Camara 76., ill. Szakhi 51.)
Feljutott: az Auxerre, 2–2-es összesítés után, a tizenegyespárbajt 5–4-re megnyerve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik