Ligue 1: „Ez elfogadhatatlan” – reagált a Marseille elnöke a szurkolói balhéra

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 09:12
Mint ismert, vasárnap félbeszakadt a Nice–Olympique Marseille mérkőzés a Ligue 1 3. fordulójának vasárnapi játéknapján, miután a hazai szurkolók berohantak a pályára a 74. percben.
A szurkolók a játékosokra támadtak (Fotó: AFP)
A szurkolók a játékosokra támadtak (Fotó: AFP)
A szurkolók a játékosokra támadtak (Fotó: AFP)
A szurkolók a játékosokra támadtak (Fotó: AFP)
A szurkolók a játékosokra támadtak (Fotó: AFP)


A 74. percben a Marseille támadója, Dimitri Payet egy szöglethez készülődött – egygólos Nice-vezetésnél –, amikor elterült a földön, miután eltalálta a szurkolók által bedobott vizes flakon. A 38-szoros francia válogatott játékos visszadobta ezt a lelátóra, ami után elszabadultak az indulatok – szurkolók özönlöttek a pályára, a játékvezető pedig félbeszakította a mérkőzést.

A Marseille elnöke, Pablo Longoria a klub hivatalos honlapjának beszélt arról, hogy miért nem ment vissza a pályára a csapata.

„A liga úgy döntött, hogy a mérkőzésnek folytatódnia kell. Mi azonban úgy döntöttünk, hogy a megtámadott játékosaink biztonsága érdekében nem térünk vissza a pályára, mivel nincs garantálva a labdarúgóink védelme. Ez már a második alkalom ebben az évadban, hogy ilyen helyzetbe kerülünk: ez Montpellier-ben szintén megtörtént. Ott úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a találkozót.

Ami ma történt, az viszont teljesen elfogadhatatlan. Példát kell statuálnunk a francia labdarúgás számára. A mérkőzés játékvezetője beszélt velünk, elmondta nekem és Jorge Sampaolinak, valóban nincs garantálva a mérkőzés biztonsága, ezért döntött a leállítása mellett. A liga azonban azt akarta, hogy folytatódjon a meccs, a közmegítélés fenntartása érdekében. Ez nekünk elfogadhatatlan. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem megyünk vissza a pályára, és hazautazunk Marseille-be” – mondta el a Marseille elnöki és sportigazgatói posztját is betöltő Pablo Longoria.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik