José Fonte kérésére sem igazolna a Ligue 1-be Ronaldo (Fotó: AFP)
José Fonte kérésére sem igazol a Ligue 1-be Ronaldo (Fotó: AFP)

 

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi PSG-be való átigazolása megdöbbentette a világot, ugyanakkor a Lille csapatkapitánya, José Fonte kibújt a bőréből, amikor megtudta, hogy ilyen kvalitású játékos ellen futballozhat a francia élvonalban. 

„Jól érzem magam, elképesztő, hogy Messi ellen játszhatok majd a Ligue 1-benmondta a talkSPORT-nak José Fonte, aki viccesen bevallotta: amióta meglátta a hírt, mindennap győzködi Cristiano Ronaldót, hogy csatlakozzon az ő csapatához, ezzel esélyt adva nekik a bajnoki cím megvédésére.

„Tudjuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, épp ezért mindennap megpróbálom Ronaldót a Lille-be csábítani, ám ő mindössze annyit válaszol, hogy ha-ha" – mondta nevetve Fonte.

A portugál védő interjúja nem csak a humorizálásról szólt: kitért a Kylian Mbappé, Neymar és Messi alkotta triumvirátus erősségeire, de szóba került a pénzügyi fair playjel kapcsolatos aggodalma is. 

„Nem tudom, hogy védekeznek-e majd, illetve mennyire lesz versenyképes a csapatuk, az biztos, hogy félelmetes a támadótrió. Kitérnék ugyanakkor a pénzügyi fair play szabályozásra is: minden francia klubnak korlátoznia kell a kiadásait, nem tudnak sok játékost igazolni, de úgy tűnik, amikor a PSG-ről van szó, nincsenek szabályok."