Ligue 1: CR kinevette honfitársát, nem igazolna Franciaországba

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 14:16
null
José Fonte kérésére sem igazol a Ligue 1-be Ronaldo (Fotó: AFP)
Amióta José Fonte – aki a Lille-lel az elmúlt idényben francia bajnoki címet szerzett – meglátta a híreket, melyek szerint a világklasszis Lionel Messit szerződtette a rivális Paris Saint-Germain, folyamatosan kérleli honfitársát, Cristiano Ronaldót, hogy csatlakozzon a csapatához – persze a kérést nem tudta komolyan venni a szupersztár.

 

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi PSG-be való átigazolása megdöbbentette a világot, ugyanakkor a Lille csapatkapitánya, José Fonte kibújt a bőréből, amikor megtudta, hogy ilyen kvalitású játékos ellen futballozhat a francia élvonalban.

„Jól érzem magam, elképesztő, hogy Messi ellen játszhatok majd a Ligue 1-benmondta a talkSPORT-nak José Fonte, aki viccesen bevallotta: amióta meglátta a hírt, mindennap győzködi Cristiano Ronaldót, hogy csatlakozzon az ő csapatához, ezzel esélyt adva nekik a bajnoki cím megvédésére.

„Tudjuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, épp ezért mindennap megpróbálom Ronaldót a Lille-be csábítani, ám ő mindössze annyit válaszol, hogy ha-ha" – mondta nevetve Fonte.

A portugál védő interjúja nem csak a humorizálásról szólt: kitért a Kylian Mbappé, Neymar és Messi alkotta triumvirátus erősségeire, de szóba került a pénzügyi fair playjel kapcsolatos aggodalma is.

„Nem tudom, hogy védekeznek-e majd, illetve mennyire lesz versenyképes a csapatuk, az biztos, hogy félelmetes a támadótrió. Kitérnék ugyanakkor a pénzügyi fair play szabályozásra is: minden francia klubnak korlátoznia kell a kiadásait, nem tudnak sok játékost igazolni, de úgy tűnik, amikor a PSG-ről van szó, nincsenek szabályok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik