Ligue 1: belga vezetőedzővel folytatja a Monaco – sajtóhír

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.01.01. 17:46
null
Philippe Clement egy közelmúltbeli belga bajnokin (Fotó: AFP)
Philippe Clement lesz a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) csalódást keltően szereplő, csupán a hatodik helyen álló Monaco új vezetőedzője – írta meg szombat délután a L'Équipe francia sportnapilap internetes oldala.

 

A Niko Kovactól az óév utolsó napjaiban elköszönő Monaco mindenben megegyezett Philippe Clement-nal, már csak a hivatalos bejelentés van hátra – a sportnapilap szerint ez bármelyik pillanatban megtörténhet.

A 47 éves Clement 2019 óta az FC Bruges vezetőedzője, és az egyezség értelmében a teljes eddigi stábjával érkezik a hercegségbe. Ha a hivatalos bejelentés meg is történik addig, a Quevilly-Rouen elleni vasárnapi Francia Kupa-mérkőzést még csak a tribünről tekinti meg a belga szakember.

Clement 2017 óta dolgozik vezetőedzőként, és nem mondható sikertelennek: 2019-ben a Genket, 2020-ban és 2021-ben az FC Bruges-t belga bajnoki címre vezette, most a második helyen áll csapatával.

Szombat kora délutánra amúgy jutott egy hivatalos bejelentése is a Monacónak: a klub öt évre szerződtette a Gremio 20 esztendős jobbhátvédjét, Vandersont.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik