Ligue 1: a Nice edzője az első számú jelölt a PSG-nél – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.06.19. 15:18
null
Christophe Galtier irányíthatja Messiéket a következő idényben (fotó: AFP)
Mint megírtuk, nemzetközi sajtóhírek szerint eldőlt, hogy a klubbal való egyeztetéseket követően távozik a francia Paris Saint-Germain vezetőedzői posztjáról Mauricio Pochettino, akit az OGC Nice-t irányító Christophe Galtier válthat Fabrizio Romano transzferguru szerint.

A párizsi klub ugyan még nem tett hivatalos bejelentést Mauricio Pochettino jövőjével kapcsolatban, de a BBC szerint biztosra vehető, hogy az argentin szakember nem tölti ki jövő nyárig szóló szerződését. Az első hírek szerint az 50 éves tréner helyére José Mourinho, Zinédine Zidane és Christophe Galtier neve is felmerült lehetséges utódként. Előbbi biztosan marad Rómában, míg Zidane ügynöke, Alain Migliaccio a L'Equipe-nek cáfolta a tárgyalások hírét.

Fabrizio Romano Twitteren most arról ír, hogy a Paris Saint-Germain jövő héten szeretné megoldani az edzőkérdést, a jelöltek listájának élén pedig a jelenleg az OGC Nice-t irányító Christophe Galtier szerepel.

A transzferguru megjegyezte, Galtier Renato Sanches és Vitinha átigazolását is támogatná.

Az 55 éves Galtier játékosként megfordult a Marseille, a Lille, a Toulouse, az Angers, a Nimes, az olasz Monza és a kínai Liaoning együttesében is, míg edzőként eddig a Saint-Étienne-nél, a Lille-nél és 2021 óta a Nice-nél dolgozott, s a legutóbbi bajnoki kiírásban elért ötödik helyezéssel Európa Konferencia-liga indulást érő helyen végzett a nizzaiakkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik