Ligue 1: 10 év után feljutni – az Auxerre megőrizte az esélyt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 21:10
A második mérkőzésre maradt a döntés a francia labdarúgó-bajnokság élvonalbeli tagságáért zajló playoffpárharcban: a csütörtök esti első felvonásban 1–1-re végzett egymással a másodosztályból felfelé igyekvő házigazda, az Auxerre és az elsőben benn maradni próbáló Saint-Étienne.

A Saint-Étienne kezdett jobban, Zaydou Youssouf lövésével megszerezte a vezetést a 15. percben. A GÓL ITT!Zaydou Youssouf lövésével megszerezte a vezetést a 15. percben. A GÓL ITT!

Az első félidőben a vendég zöldek játszottak jobban, a másodikra azonban fordult a kocka, rohamozott az Auxerre, és a végén csattant az ostor: a 87. percben a csereként beálló Gaëtan Perrin ballal a kapu bal oldalába lőtte az egyenlítő gólt. A GÓL ITT!


Perrin lyoni nevelés, ami ebben az esetben azért kiemelésre méltó, mert az OL a Saint-Étienne regionális riválisa…

Egy kis stat: Perrin a 69. olyan játékos, aki játszott a Lyonban, és ebben az évszázadban gólt szerzett a Saint-Étienne ellen tétmeccsen. (Stats Foot)

Érdekesség, hogy mindkét csapat volt már Franciaország bajnoka: a Saint-Étienne tíz elsőséggel (a PSG-vel holtversenyben) rekorder, és egyszer, az 1995–96-os kiírásban a legendás Guy Roux-féle Auxerre is feljutott a csúcsra. Az Auxerre tíz év után próbál visszajutni az élvonalba.

FRANCIA LIGUE 1
OSZTÁLYOZÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Auxerre–Saint-Étienne 1–1
(Perrin 87., ill. Youssouf 15.)
A visszavágót vasárnap játsszák le Saint-Étienne-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik