Franciaország: Raphaël Varane visszavonul a válogatottól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.02.02. 13:14
null
Lloris (jobbra) már befejezte, Varane még gondolkodik (Fotó: AFP)
A francia Le Parisien értesülései szerint a 2018-as világbajnokságon győztes francia válogatott tagja, a 29 éves Raphaël Varane a folyamatos fizikai és pszichológiai megterhelés miatt bejelentette visszavonulását a nemzeti csapattól.

Hugo Lloris és Steve Mandanda után újabb 2018-as világbajnok hagyta el a francia válogatottat. A Manchester United védője a Le Parisien beszámolója szerint több hete gondolkodik már a visszavonulása bejelentésén, s az előnyök és a hátrányok mérlegelése után csütörtökön az Intsagramon jelentette be döntését.

„Egy évtizeden keresztül képviselhettem nagyszerű nemzetünket a válogatottban és ez életem egyik legnagyobb büszkesége. Minden alkalommal büszkévé tett, amikor a kék mezünket felhúzhattam. Ugyanakkor hónapok gondolkodása után úgy érzem, ez a megfelelő időpont számomra arra, hogy bejelentsem, befejezem a válogatottban a szereplést. Nagyon fognak hiányozni a válogatottal elért sikerek, de eljött az ideje a generációváltásnak. Egy csapat igen tehetséges játékos készen áll a bizonyításra és megérdemli az esélyt”– írta Varane a közösségi oldalán.

A Le Parisien korábban arról írt, hogy Varane egyre többször érzi már a nemzeti csapatban való szereplés okozta fizikai és pszichológiai megterhelést. Előbbi viszonylag egyértelmű, hiszen amikor tavaly október vége felé közeledve, alig egy hónappal a vb rajtja előtt combsérülést szenvedett, „rekordidő” alatt kellett felgyógyulni, hogy a tornán ott lehessen – a dánok elleni első meccset még így is kihagyni kényszerült.

Utóbbi, vagyis a lelki megpróbáltatások közé sorolható többek között, hogy a harminchoz közeledve, szeretne például több időt tölteni a családjával, ahogy az is, hogy Lloris már bejelentett és Olivier Giroud valószínűsíthető válogatottbeli visszavonulása után a csapat egyik legidősebb játékosa lenne, és így egy kicsit elveszettnek érezné magát a fiatalok között – írja a lap.

„A világbajnokságon maga is tapasztalhatta a következő generáció – Upamecano, Konaté és Disasi – minőségét, így az utódlásával nem lesz probléma, ugyanakkor Varane elkezdhette érezni a generációs szakadék kialakulását, ami a jövőben csak folytatódhat” – áll a Le Parisien cikkében.

A hírről szintén beszámoló RMC Sport értesülései szerint ugyanakkor Varane már meghozta a döntését, a kérdés csupán az, hogy mikor jelenti ezt be – nos, ez végül csütörtökön kora délután meg is történt.

Az áprilisban 30. életévét betöltő Varane 2013 márciusában egy Grúzia elleni mérkőzésen mutatkozott be a francia válogatottban, amelynek színeiben eddig összesen 93 mérkőzést játszott, s ezeken öt gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik