Franciaország: Mbappé helyre tette a szövetség elnökét

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.09. 09:17
null
Kylian Mbappé (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé, a PSG világbajnok, vb-ezüstérmes játékosa úgy véli, hogy a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke tiszteletlenül beszélt Zinédine Zidane-ról, és ezt a véleményét fontosnak tartotta megosztani követőivel a közösségi médiában.

 

Mint beszámoltunk róla, a napokban a francia szövetség 2026-ig meghosszabbította Didier Deschamps szövetségi kapitány szerződését. A francia sajtóban a téma továbbra is napirenden van, annál is inkább, mert a játékosként világbajnok és Európa-bajnok Zinédine Zidane-t is esélyesnek tartották a posztra.

A Radio Monte Carlo egyik vasárnapi műsorában Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke is szembesült a Zidane-szálat firtató kérdéssel, méghozzá olyanformán, hogy mit szól ahhoz, hogy a francia futball legendás alakja, miután nem kellett hazája válogatottjának élére, akár – legalábbis egyes pletykák szerint – a brazil nemzeti csapat szövetségi kapitánya lehet.

A riporterek és Le Graët hosszú perceken át beszélgettek a témáról; ami ebből körbejárta a közösségi médiát és alaposan megmozgatta a francia sajtót – és amire Mbappé is reagált –, így hangzott:

„Meglepne, ha odamenne, de azt tesz, amit akar, engem nem foglalkoztat. Nem találkoztam vele, egy pillanatig sem gondoltunk arra, hogy megválunk Didier-től. S hogy fájna-e a szívem, ha (Zidane) odaszerződne? Nem rázna meg. Oda megy, ahová akar. Egy nagy klubhoz, egy válogatotthoz. Hogy keresett-e engem? Természetesen nem, és én sem emeltem fel a telefont, hogy beszéljek fele.”

Kylian Mbappé nem nevezte meg, elsősorban kinek címezte egymondatos, Zidane-nak nagyobb tiszteletet óhajtó Twitter-üzenetét, de aligha kétséges, hogy az FFF elnökének – a L'Équipe francia sportnapilap internetes kiadása mindenesetre így tálalta vezető hírben vasárnap este.

És akkor a mondat:

„Zidane maga Franciaország, egy legendával nem lehetünk ilyen tiszteletlenek…” – írta Mbappé.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik