Franciaország: a szövetség elnöke belebukott a Zidane-ról szóló kritikájába

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 14:51
null
Noël le Graët belebukott abba, hogy tiszteletlenül beszélt Zidane-ról (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, Noël le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke egy rádióinterjúban tiszteletlenül beszélt a francia válogatottal világbajnoki címet szerző legendás középpályásról, Zinédine Zidane-ról, s az ügy akkora visszhangot váltott ki Franciaországban, hogy az FFF végrehajtó bizottsága rendkívüli ülést hívott össze szerda délelőttre. Az ülésen úgy döntöttek, Le Graët nem marad a szövetség elnöke, ideiglenesen pedig Phillippe Diallo veszi át az irányítást.

Hónapokkal ezelőtt arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy a világbajnokság eredményétől függetlenül a katari torna után távozhat a francia válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Didier Deschamps, helyére pedig az első számú jelölt Zinédine Zidane volt.

Ennek ellenére a vb-ezüstérem után a Francia Labdarúgó-szövetség a következő, amerikai, kanadai, mexikói közös rendezésű 2026-os tornáig meghosszabbította Deschamps szerződését.

A szervezet elnökét, Noël le Graëtet a Radio Monte Carlo arról kérdezte, mit szól ahhoz, hogy a francia futball legendás alakja, miután nem kellett hazája válogatottjának élére, akár – legalábbis egyes pletykák szerint – a brazil nemzeti csapat szövetségi kapitánya lehet.

„Oda megy, ahova akar” – fogalmazott Le Graët, aki nem is kereste Zidane-t.

„Mit mondtam volna neki? Jó napot, uram, most egyeztem meg Didier-vel, keressen egy klubot?” – tette hozzá az elnök.

Az eset nagy visszhangot váltott ki Franciaországban, olyannyira, hogy Kylian Mbappé is helyre tette az elnököt.

„Zidane maga Franciaország, egy legendával nem lehetünk ilyen tiszteletlenek…” – írta Mbappé.

Le Graët bár bocsánatot kért a megjegyzéseiért, melyek „nem tükrözik a gondolatait és a játékosok iránti tiszteletét”, ugyanakkor a Francia Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága rendkívüli ülést hívott össze szerdára, melyen eldőlt, hogy Le Graët nem marad a szervezet elnöke, az irányítást pedig ideiglenesen az eddigi alelnök, Phillippe Diallo veszi át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik