Francia Kupa: Kluivert remekelt, a Nice leiskolázta az OM-et

Vágólapra másolva!
2022.02.09. 23:17
null
A boldog verasilles-i játékosok (Fotó: AFP)
Tizenegyesek döntöttek a labdarúgó Francia Kupa negyeddöntőjébe jutó kiscsapatok csatájában szerda este: a Versailles a szétlövésben hibátlan maradt, legyőzte a szintén negyedik ligás Bergerac legénységét, és bejutott a legjobb négy közé. A késő esti mérkőzésen a Nice nagyon magabiztosan, 4–1-re legyőzte az Olympique Marseille-t, és szintén bejutott az elődöntőbe.

 

Inza Diarrasouba lövésével korán vezetést szerzett a Verasailles, és bár a 78. perctől emberhátrányban játszott, már-már győztesnek látszott. Csakhogy következett a dráma: a 90. percben a Bergerac egyik cserejátékosa, Axel Tressens közeli lövéssel egyenlíteni tudott.

A kései gól jelentette lélektani előnyt nem tudta kihasználni a pályaválasztó: egy játékosa a kapufát találta el a szétlövés során, miközben a Versailles mind az öt lövője betalált. A TIZENEGYESPÁRBAJ IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

A Versailles korábban még sohasem jutott a legjobb négy közé a Francia Kupában; szerda esti diadalával a sorozat történetének 94. elődöntőse lett.

A késő esti mérkőzésen a Marseille szerezte meg a vezetést egy öngóllal, de még az első félidőben megfordult az állás, és a szünet után a Nice valósággal leiskolázta vendégét. A meccs hőse az édesapja, Patrick legszebb napjait idéző Justin Kluivert volt, aki az első félidőben fejjel, a másodikban pedig életerős lövéssel talált be a vendégek kapujába. A Nice 2011 óta először jutott be a kupa legjobb négy csapata közé. KLUIVERT MÁSODIK GÓLJA ITT!

A szerda késő esti sorsolás értelmében a Nice és a Versailles egymás ellen folytatja, míg a másik elődöntőben a Monaco a Nantes–Bastia csata győztesével találkozik.

FRANCIA KUPA
NEGYEDDÖNTŐ – szerdai mérkőzések
Bergerac (IV.)–Versailles (IV.) 1–1
(Tressens 90., ill. Diarrasouba 14.) – tizenegyesekkel 4–5
Nice–Olympique Marseille 4–1 (Gouiri 10., J. Kluivert 29., 49., Delort 61., ill. Bard 3. – öngól)

A további párosítások

Csütörtök
21.00:
Nantes–Bastia (II.)
Kedden játszották

Monaco–Amiens (II.) 2–0 (Tchouaméni 5., Volland 54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik