Vb-felkészülés: még ül az amszterdami átok Hollandián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.17. 22:32
null
Még Robin van Persie-t is meglepi néha a labda (Fotó: Reuters)
A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő két válogatott szombat esti amszterdami mérkőzésén a házigazda Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral.

A holland csapat kísérleti 5-3-2-es hadrendje az első félidőben nem eredményezett meggyőző futballt, sőt. A 9. percben a Joël Veltman mögül kilépő Jefferson Montero közeli lövéssel vezetést szerzett a vendégeknek! Erre a 37. percben jött a válasz – mind az előkészítő, Jordy Clasie passza, mind Robin van Persie lövése gyönyörű volt.

A gól révén Van Persie lett az első holland labdarúgó, aki 24 különböző ellenfélnek talált be a válogatottban – Klaas-Jan Huntelaart, Dennis Bergkampot és Patrick Kluivertet előzte meg. Nem mellesleg tovább javította saját gólrekordját: ez volt a 42. találata az oranjéban.

A fordulás után fölényben játszott a meglehetősen kísérletinek mondható holland csapat, újabb gól azonban nem esett, maradt a döntetlen, ami egyfajta átok továbbélését jelenti: az oranje 2011 eleje óta a hetedik felkészülési mérkőzését játszotta az Amsterdam Arenában, és ezek közül csak egyet tudott megnyerni.

Ennél sokkal rosszabb hír Louis van Gaal legénysége számára, hogy Daryl Janmaat bokája megsérült, a védőt le kellett cserélni. Az ecuadoriak sem úszták meg, ők Felipe Caicedót veszítették el, a csatárt hordágyon vitték le.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HOLLANDIA–ECUADOR 1–1 (1–1)
Amszterdam

HOLLANDIA: Cillessen – Janmaat (Verhaegh, 46.), Veltman, De Vrij, Martins Indi, Kongolo (Van Aanholt, 46.) – Clasie (De Guzmán, 46.), Wijnaldum, Blind – Van Persie (Huntelaar, 79.), Depay
ECUADOR: Banguera – Paredes, Guagua, Erazo, Bagui – Valencia, Noboa (Gruezo, 61.), Castillo (Quinónez, 72.), Montero (Ayoví, 65.) – Rojas (Achilier, 82.), Caicedo (Wila, 38.; F. Martínez, 57.)
Gólszerző:
Van Persie (37.), ill. Montero (9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik