„Nem sírhatunk balszerencsére hivatkozva a három-nullás vereség után – ismerte el sportszerűen a mérkőzést követően Fernando Santos, a görögök portugál szövetségi kapitánya. – Arra kell koncentrálnunk, hogy legközelebb képesek legyünk betalálni. Most csak gratulálhatunk az ellenfélnek, sokkal jobb volt Kolumbia. Meglepetést nem okozott, még azt is tudtuk, hogy a jobb oldalon fognak többet támadni. Néhány játékosom úgy futballozott, mintha csak egy bajnokin lenne, ennek meglett a böjtje az utolsó öt percben. Kielemezzük a mérkőzést, negatívumait, pozitívumait, de Japán ellen sokkal lelkesebben és hatékonyabban kell futballoznunk.”

„Nagyon könnyen gólt szerzett az ellenfél, mi pedig nem szolgáltunk rá arra, hogy betaláljunk” – nyilatkozta a görögök kapusa, Oresztisz Karnezisz, míg Vaszilisz Toroszidisz szerint nem érdemeltek ekkora különbségű győzelmet a kolumbiaiak, mert ők jobban bírták erővel, és sokkal többet birtokolták a labdát; sőt, Theofanisz Gekasz szépíthetett volna a második gól után, és akkor…

„Még mindig hosszú út áll előttünk, bár tény, fontos győzelmet arattunk – nyilatkozta láthatóan megkönnyebbülten a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya, José Pékerman. – Felkészültünk erre a mérkőzésre is, mint mindegyikre, bár egyes dolgok nem mentek annyira jól, mint ahogyan azt vártuk. A lényeg a három pont, hiszen azért jöttünk Brazíliába, hogy egy jó kis vébét csapjunk itt magunknak.”

Kitért az őket buzdító 30 ezer kolumbiai szurkolóra is a nagy népszerűségnek örvendő szakember.

„Csodálatos élmény volt, sokat tett értünk a nemzet. Sok mérkőzés áll még előttünk, legyünk óvatosak, ma és holnap még ünnepeljük egy kicsit a győzelmet, aztán elkezdünk felkészülni az elefántcsontpartiak elleni mérkőzésre.”