Vb 2014: immár hivatalos, melyik volt a legszebb gól - videó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.21. 15:21
James Rodrígueznek, a kolumbiai válogatott csatárának az Uruguay ellen szerzett találatát választották a szurkolók a nyolc napja befejeződő brazíliai labdarúgó-világbajnokság legszebb góljának.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján több mint négymillió drukker adta le voksát, ez alapján lett – a várhatóan napokon belül a Real Madridhoz igazoló – Rodríguezé a torna gólja. A brazíliai világbajnokságon hat találattal gólkirály, azaz aranycipős futballista a nyolcaddöntőben egy neki fejelt labdát mellel maga elé tett, majd úgy bombázott kapásból a kapuba, hogy a labda a lécről került a hálóba.

A 23 éves Rodríguez mögött a második helyen Robin van Persie végzett, a Manchester United holland támadója a spanyolok elleni 5–1-re megnyert csoportmérkőzésen bemutatott csukafejesével egyenlített.

Sorozatban ez volt a harmadik olyan világbajnokság, amelyen dél-amerikai játékos szerezte a torna legszebb gólját, négy évvel ezelőtt az uruguayi Diego Forlán, 2006-ban pedig az argentin Maxi Rodríguez volt a győztes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik