Vb 2014: az olaszok 5 gólig jutottak, a dortmundi csatár 3-ig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.09. 00:30
null
Ciro Immobile bebizonyította Prandellinek, hogy helye van az olaszok kezdőcsapatában (Fotó: Reuters)
Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a csütörtökön kezdődő világbajnokságot megelőzően az olasz labdarúgó-válogatott, amely már a csúcsesemény helyszínén, Brazíliában 5–3-as győzelmet aratott az ország egyik legpatinásabb csapata, a Fluminense ellen. A squadra azzurrában a Borussia Dortmund új szerzeménye, Ciro Immobile mesterhármast és két gólpasszt jegyzett. Az itáliaiak sikerének értékét növeli, hogy az alapcsapatot alkotó játékosok túlnyomó része a kispadon kezdte a meccset.

 

Ha az olaszok támadójátéka a vb idején is úgy funkcionál, mint az azt megelőző utolsó előkészületi találkozón, akkor sokra viheti Cesare Prandelli csapata.

A tartalékos összeállításban pályára lépő európai együttes a 23. percben tetszetős támadás végén szerezte meg a vezetést. A Parma középpályása, Marco Parolo ragyogó ütemben ugratta ki Immobilét, aki önzetlenül Lorenzo Insigne elé tálalt, a Napoli csatára pedig az üres kapuba passzolt (0–1). Sokáig azonban nem örülhettek az olaszok, mert a brazil együttes egy hasonlóan szép összjáték során Chiquinho találatával szinte azonnal egyenlített (1–1).

A gyors gólváltást követően sem fulladt unalomba a meccs, a 31. percben ismét előnybe kerültek a vendégek, Insigne szabadrúgása után Immobile csúsztatott a kapu bal oldalába (1–2), de a braziloknak erre is volt válaszuk, akik hat perccel később Carlinhos jóvoltából – és Mattia Perin kapus segítségével – újfent döntetlenre módosították az állást (2–2).

A szűk negyedóra alatt esett négy gól után következhetett a szünet, majd a második félidő, melynek elején az olaszok három perc (!) leforgása alatt háromszor mattolták a Fluminense védelmét. Előbb Alessio Cerci lövése, és Felipe Garcia védése után Immobile pofozta a kapuba labdát (2–3), aztán ugyanő okosan helyezett a bal alsóba (2–4), végül a BVB nyári szerzeményének előkészítését követően a másodszor eredményes Insigne érkezett jó ütemben (2–5).

A brazil csapatnak azonban nem szegte kedvét a gyors egymásutánban kapott három gól, a félidő közepén Matheus Carvalho gyönyörű lövésével kozmetikáztak az eredményen (3–5).

Ki tudja, hányszor zörrentek volna még meg a hálók, ha a bizonyítási vágytól fűtött, és egykoron a Pescarában együtt futballozó Insigne, Immobile kettős a hajrára is a pályán marad, de Prandelli „megkegyelmezett" a Fluminensén, és harcba dobta többek között Mario Balotellit, Antonio Cassanót és Andrea Pirlót.

Az olaszok – akik 2013 szeptembere óta első győzelmüket aratták – főpróbája tehát sikeresnek mondható, de amennyire látványos támadásokat vezettek, annyira sebezhető volt a védelmük.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Fluminense (brazil)–Olaszország 3–5
(2–2)
Rio de Janeiro, Estádio Raulino de Oliveira.
OLASZORSZÁG: Perin (Mirante, 63.) – Abate (De Sciglio, 63.), Paletta (Bonucci, 63.), Ranocchia (Barzagli, 63.), Darmian – Aquilani (Marchisio, 63.), Parolo (Candreva, 83.), Thiago Motta (De Rossi, 62.) – Cerci (Pirlo, 63.), Immobile (Balotelli, 62.), Insigne (Cassano, 63.).
Gólszerző: Chiquinho (25.), Carlinhos (37.), M. Carvalho (64.), ill. Insigne (23., 55.), Immobile (31., 53., 54.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik