Vb 2014: „A brazil katasztrófát csak Isten magyarázhatja meg”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.24. 09:14
Pelé, a labdarúgás történetének egyik legnagyobb alakja szerint csak Isten tudja megmagyarázni, mi történt a brazil válogatottal a hazai rendezésű, 2014-es világbajnokságon.

Brazília a vb elődöntőjében Neymar és Thiago Silva nélkül 7–1-es vereséget szenvedett Németországtól, a zakó pedig lesokkolta a rendező országot. A hét közben újabb nagy különbségű német győzelem született, a Bayern 6–1-re kiütötte a Portót, így ismét szóba került a nyári mérkőzés.7–1-es vereséget szenvedett Németországtól, a zakó pedig lesokkolta a rendező országot. A hét közben újabb nagy különbségű német győzelem született, a Bayern 6–1-re kiütötte a Portót, így ismét szóba került a nyári mérkőzés.

„Azt az elődöntőt senki sem tudja megmagyarázni – mondta Pelé. – Amikor készültünk a világbajnokságra, mindenki – még az is, aki nem ért a futballhoz – spanyol–brazil döntőre számított. Aztán jött Németország, amely rendkívül jól futballozott, és minden előzetes várakozást felborított.”

„Ott volt az elődöntő, ami katasztrófa volt, valóban katasztrófa… Erre az égvilágon senki sem számított. Brazília kikaphat egy-nullára vagy kettő-nullára, de hét-egyre, és aztán a bronzmeccsen három-nullára?! Na, ezt csak Isten tudja megmagyarázni…”

A selecao a nyáron Dunga vezetésével a Copa Américán javíthat, amelyen Kolumbiával, Peruval és Venezuelával van egy csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik