Konf. Kupa: Pelé békefelhívása gúnyos fogadtatásra talált

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.20. 10:35
Nem aratott sikert békefelhívásával Pelé, a brazil és az egyetemes labdarúgás kimagasló alakja, aki a két évtizede a legnagyobb brazíliai tiltakozóhullám befejezésére próbálta rábírni a tüntetőket.

A háromszoros világbajnok futballista arra szólította fel az O Globo Tv-nek nyilatkozva demonstráló honfitársait, hogy hagyjanak fel a protestálással, térjenek haza otthonaikba az utcai felvonulásokról, és inkább a labdarúgásra, a Konföderációs Kupa mérkőzéseire figyeljenek.

Pelé állásfoglalását a világhálón többnyire gúnyos hangú reakciók fogadták a tüntetők részéről, akiknek a rendőrséggel több helyütt is összecsapásokba torkolló megmozdulásai a múlt héten kezdődtek és szélesedtek országossá. A tiltakozók elsősorban a jövő évi labdarúgó-vb rendkívüli költségei, a gyenge közszolgáltatások és a kiterjedt korrupció ellen emelik fel a szavukat.

A brazil kormány szerdán bejelentette, hogy az elitrendőrség alakulatait vezénylik hat városba, a nyolc nemzeti válogatottat felvonultató labdarúgó Konföderációs Kupa helyszíneire.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik