Konföderációs Kupa: program és adatbank

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2012.12.01. 14:59
null
Cafú a Bajnokok Fesztiválja (hivatalosan Konföderációs Kupa) hivatalos labdájával Sao Paulóban (Fotó: Action Images)
2012 december elsején Sao Paulóban kisorsolták a jövő nyári Konföderációs Kupa csoportbeosztását. Az A-csoportba Brazília, Olaszország, Mexikó és Japán került, míg a B jelű négyesben Spanyolország, Uruguay, Tahiti és a téli Afrikai Nemzetek Kupájának győztese, Nigéria szerepel majd a június második felében esedékes tornán.

 

Az már a sorsolás előtt tudható volt, hogy a két négyes csoportból az A jelűben a házigazda brazilok az olaszokkal, a B-ben a világbajnok spanyolok Uruguayjal lesznek együtt, az azonos kontinentális szervezetből érkezők ugyanis nem kerülhettek egy csoportba. Így viszont nem sok kérdés maradt: a sorsolást három további válogatott képviselői várták (Afrikában ugyanis csak február 10-én dől el, ki lesz a földrész bajnoka): a mindig meglepetésre képes Mexikó, az Ázsiát képviselő Japán és az Óceániai Kupát nagy meglepetésre megnyerő Tahiti.

Utóbbi nem meglepő módon először szerepel Konföderációs Kupán. Az Óceániai Kupán Ausztrália ázsiai átjelentkezése után Új-Zéland lett a favorit, de az elődöntőben elbukott Új-Kaledónia ellen, amelyet Tahiti legyőzött a fináléban. Eddy Etaeta szövetségi kapitány tisztában van az erőviszonyokkal, fő célként azt tűzte ki, hogy az egyik meccsen megpróbálják kihúzni az első félidőt kapott gól nélkül – gyanítjuk, egyáltalán nem lesz olyan 45 perc, amelyet hibátlanul kivédekez a csapat.

Tahiti Afrika bajnokával, Nigériával kezd (az eredeti program szerint Spanyolország lett volna az ellenfele, de a B-csoport első és második fordulóját felcserélték, hogy a spanyol–uruguayi rangadóval kezdődjenek a csoport küzdelmei), majd játszik Spanyolországgal és Uruguayjal is, míg az A-csoportban Olaszország és Brazília Mexikót és Japánt kapta meg a brazilok által Bajnokok Fesztiválja fantázianévvel ellátott tornán.

A mérkőzéseket hat városban, Rio de Janeiróban, Belo Horizontéban, Brazíliavárosban, Salvadorban, Recifében és Fortalezában rendezik meg június 15. és 30. között (bár a döntő magyar idő szerint július elsején éjfélkor kezdődik) – a sorolásnak otthont adó Sao Paulóban jelen állás szerint nem játszanak mérkőzést.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2013
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
Június 15., 21.00 Brazília–Japán Brazíliaváros
Június 16., 21.00 Mexikó–Olaszország Rio de Janeiro
Június 19., 21.00 Brazília–Mexikó Fortaleza
Június 20., 0.00 Olaszország–Japán Recife
Június 22., 21.00 Brazília–Olaszország Salvador
Június 22., 21.00 Japán–Mexikó Belo Horizonte
B-CSOPORT
Június 17., 0.00 Spanyolország–Uruguay Recife
Június 17., 21.00 Nigéria–Tahiti Belo Horizonte
Június 20., 21.00 Spanyolország–Tahiti Rio de Janeiro
Június 21., 0.00 Uruguay–Nigéria Salvador
Június 23., 21.00 Nigéria–Spanyolország Fortaleza
Június 23., 21.00 Tahiti–Uruguay Recife
ELŐDÖNTŐ
Június 26., 21.00 A1–B2 Belo Horizonte
Június 27., 21.00 B1–A2 Fortaleza
BRONZMÉRKŐZÉS
Június 30., 18.00 Salvador
DÖNTŐ
Július 1., 0.00 Rio de Janeiro
Az időpontok magyar idő szerint értendőek, az eltérés júniusban öt óra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik