Felkészülés: Robinho döntött Brazília javára Chile ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 06:48
null
A csereként beálló Robinho fejese döntött (Fotók: Reuters)
Brazília a kanadai Torontóban felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a pénteken Angliában diadalmaskodó Chilét. A győztes gólt a csereként beálló Robinho szerezte. Szintén két vb-résztvevő csapott össze a texasi Houstonban, ahol Honduras és Ecuador között parázs mérkőzésen 2–2-es döntetlen született.

A világranglistán a 11. helyen álló brazil válogatott és a 12. Chile is szép győzelem után utazott Torontóba, a vb-rendezők szombaton 5–0-ra verték meg Hondurast, a chileiek pedig Londonban 2–0-ra Angliát. Kanadában remek meccset játszottak, s bár a találkozó a két Barca-játékosra, Neymarra és Alexis Sánchezre lett felhúzva, ezúttal egyikük sem szerzett gólt.

A 13. percben Oscar szerzett labdát a chilei térfélen, passzából Hulk volt eredményes. A brazilok számos helyzetet elpuskáztak, Eduardo Vargas viszont Jean Beausejour rövid passza után a 70. percben egyenlített. A találkozót a csereként beállt Robinho döntötte el fejjel, Maicon beívelését követően.

A találkozó után mindkét szövetségi kapitány dicsérte saját csapatát, ellenfelét és a közönséget is. A meccs talán egyetlen negatívuma a hétfőn lefektetett gyep rossz minősége volt, többször is állt a játék amiatt, hogy a kimozduló gyeptéglákat vissza kellett illeszteni a helyükre.

Nem volt hiány látványos jelenetekben
Nem volt hiány látványos jelenetekben

Sokkal barátságtalanabb mérkőzést játszott Honduras és Ecuador Houstonban, ahol mindkét csapatból kiállítottak egy-egy játékost. A korai ecuadori vezetés után a második félidő közepén Carlos Costly két gyors góllal fordított, de Enner Valencia találatával Ecuador kiharcolta a döntetlent.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Brazília–Chile 2–1
(1–0)
Toronto, 30 000 néző. Vezette: Petrescu (kanadai)
BRAZÍLIA: Julio César – Maicon, David Luiz, Thiago Silva (Dante, 73.), Maxwell – Luiz Gustavo, Paulinho (Hernanes, 83.), Oscar (Willian, 62.), Jo (Robinho, 50.) – Hulk (Ramires, 62.), Neymar (Lucas Leiva, 90.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
CHILE: Bravo – Jara, Medel, M. González, Mena – Carmona, M. Díaz (Beausejour, 7.), F. Gutiérrez (C. Munoz, 85.), Fuenzalida (Valdivia, 21.; M. Fernández, 59.) – Vargas, Alexis Sánchez. Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző: Hulk (13.), Robinho (78.), ill. Vargas (70.)

Honduras–Ecuador 2–2 (0–1)
Houston. Vezette: Salazar (amerikai)
Gólszerző: Costly (63.,67.), ill. Ayoví (15.), E. Valencia (89.)
Kiállítva: W. Palacios (84. – hondurasi), Paredes (76. – ecuadori)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik