Felkészülés: Drogbáék kétgólos hátrányból ikszeltek Belgiummal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 22:47
A nyári labdarúgó-világbajnokságra készülő Belgium és Elefántcsontpart izgalmas, jó színvonalú felkészülési összecsapáson 2–2-re végzett egymással Brüsszelben.

Brüsszelben két olyan válogatott csapott össze, amely a vb-n meglepetést szerezhet. A remek iramot hozó találkozón a belgák kezdtek jobban, ám Marouane Fellaini nagy helyzeténél Mandé Sayouba védett, néhány perccel később viszont egy szöglet után már ő is tehetetlen volt, amikor a Manchester United középpályása emelkedett a legmagasabbra. Az afrikaiak nagy labdabirtoklási fölényt alakítottak ki a folytatásban, de Dirk Mertens révén a hazaiaknak volt ziccerük. A második félidő elején ennek ellenére növelte az előnyt Belgium: a csereként beálló Radja Nainggolan éles szögből talált be, Sayouba óriásit hibázott a gólnál.

Ezzel azonban még nem volt vége az összecsapásnak, hiszen a vendégeknél is betalált két cserejátékos. Előbb Didier Drogba brusztolt ki három védő között egy aprócska gólt, majd a 92. percben Mark Gradel használta ki, hogy a belgák röviden szabadítottak fel, és labdája megtalálta az utat a jobb alsóba a lábak erdejében, így 2–2-re végeztek a felek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BELGIUM–ELEFÁNTCSONTPART 2–2
(1–0)
Brüsszel
BELGIUM: Courtois – Alderweireld (Vanden Borre, a szünetben), Van Buyten (Lombaerts, a szünetben), Kompany, Vertonghen (Pocognoli, 82.) – Fellaini (Nainggolan, a szünetben), Witsel – Mertens, K. De Bruyne, Mirallas (E. Hazard, 62.) – Benteke (Lukaku, 73.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
ELEFÁNTCSONTPART: Sayouba – Aurier, K. Touré, Zokora, Boka (Djakpa, a szünetben) – Tioté, Serey Die – S. Kalou, Y. Touré (Bony, 83.), Sio (Drogba, a szünetben) – Gervinho (Gradel, 64.). Szövetségi kapitány: Sabri Lamouchi
Gólszerzők: Fellaini (17.), Nainggolan (51.), ill. Drogba (74.), Gradel (92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik