Vb 2010: Messi, Verón és Mascherano helye biztos az argentinoknál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.01.27. 12:05
null
Verón (8) a harmadik, Messi (10) és Mascherano (14) a második vb-jére készülhet (Fotó: Action Images)
Lionel Messi, Juan Sebastian Verón és Javier Mascherano biztosan tagja lesz a dél-afrikai világbajnokságra utazó argentin labdarúgó-válogatottnak.

Diego Maradona, a dél-amerikai csapat szövetségi kapitánya legalábbis velük mindenképpen számol, de más komoly jelöltjei is vannak. Amint azt a Costa Rica-iak felett barátságos mérkőzésen aratott 3–2-es keddi győzelem után elmondta, a vb-csapat hatvanszázalékosan már összeállt a fejében.

Az „isteni Diego", aki 1986-ban játékosként világbajnok volt, rövidesen harmincfős keretet alakít ki, melyet a vb-re hét játékossal kell majd szűkítenie.

A szakvezetőt hazájában sokszor kritizálták amiatt, hogy túlságosan sok futballistát hív be a válogatottba – 2008 végi kinevezése óta 94-et próbált ki –, ő maga azonban ezt a gyakorlatot egyáltalán nem tartja elvetendőnek.

„Bármit is mondjanak, folytatom a próbákat" – jelentette ki.

Ebből a szempontból is volt fontos a keddi, San Juan-i összecsapás, amelyen a légiósok távollétében néhány hazai bajnokságban szereplő jelölt jó pontokat szerzett.

„Clemente Rodríguez, (José) Sosa, (Walter) Erviti, (Juan) Mercier és (Nicolás) Gaitán játéka tetszett" – közölte Maradona, aki két, a csapatért korábban sokat tévő futballistát külön is méltatott. 

„(Martín) Palermónak köszönhetjük a részvételi jegyünk felét, (Mario) Bolatti pedig kijuttatott bennünket a világbajnokságra" – fogalmazott a szakvezető, utalva arra, hogy a selejtezősorozat végén előbbi a peruiak ellen rúgott fontos, győztes gólt, utóbbi pedig Uruguayban.

A vb-felkészülés során még a jamaicai, a német és az izraeli válogatottal megmérkőző argentinok Görögországgal, Nigériával és Dél-Koreával találkoznak majd a dél-afrikai vb csoportszakaszában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik