Vb 2010: megvonná a prémiumot Buffonéktól az olasz miniszter

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.07. 13:20
A Silvio Berlusconi vezette olasz kormány egyik minisztere, Roberto Calderoli megvonná a labdarúgó-válogatott játékosaitól a világbajnoki eredménytől függő juttatást.

Nagy felzúdulást váltott ki az Olasz Labdarúgó-szövetségben Calderoli – a törvényalkotás egyszerűbbé tételéért felelős miniszter – azon indítványa, hogy a squadra azzurra tagjainak az államadósságra való tekintettel példát mutatva, önként kellene lemondaniuk a prémiumról.

Ha az olasz válogatott megnyerné a tornát, minden egyes játékos 240 ezer eurót tehetne zsebre. A második helyért fejenként 130 ezer, a harmadikért pedig 30 ezer euró ütné a labdarúgók markát.

„Ha Calderoli elmondaná, egészen pontosan hol kötne ki a pénzem, elfogadnám a megszorításokat – válaszolt a miniszter javaslatára Gianluigi Buffon, a nemzeti tizenegy kapusa. – Azt azonban egyáltalán nem értem, hogy miért közvetlenül a világbajnokság előtt kell ezzel foglalkozni."

A politikus a Bajnokok Ligája idei győztese, az Internazionale pénzügyeire is kitért: „Vannak klubok, amelyek ahelyett, hogy kinevelnék a tehetségeket, külföldről vásárolnak játékosokat, és eurómilliókért tartanak el edzőket. Ennek véget kell érnie. A Massimo Moratti által irányított olajtársaság éves bevétele több százmillió euró. Akinek pedig ilyen mennyiségű bevétele van, sokkal könnyebben ad ki tetemes összeget újabb játékosokra. Úgy gondolom, ezen változtatnunk kell."

Az NSO-ajánlja: vb-adatbank

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik