Szlovák visszhang: a továbbjutásba kerülhet az iksz

Vágólapra másolva!
2010.06.15. 18:04
null
A szlovák játékosok összezuhantak a bekapott gól után (Fotó: Reuters)
Szlovákia és Új-Zéland is megszerezte története első világbajnoki pontját, mégis eltérően értékelik a felek a délutáni mérkőzést. Ez érthető is, hiszen a szlovák válogatott sokáig vezetett, de az All Whites az utolsó másodpercekben szerzett góllal döntetlenre mentette az állást – északi szomszédaink szerint elképzelhető, hogy így a továbbjutásról is lemondhatnak.

„Ennyire fontos mérkőzésen ilyen eredményt értünk el... Elképzelhető, hogy emiatt nem jutunk tovább a csoportból. Szerencsétlen módon csak egy pontot szereztünk három helyett. Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből” – nyilatkozta csalódottan Szlovákia első világbajnoki góljának szerzője, Róbert Vittek.

„Meg kellett volna nyernünk a találkozót, végül egy védelmi hiba döntött. Nagyon bosszantó, ha az utolsó másodpercekben kapsz gólt” – dohogott a szövetségi kapitány, Vladimír Weiss is.

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, de ez is része a futballnak. Keményen edzünk, hogy elkerüljük az ilyen hibákat, de most mégis megtörtént. Most már a következő mérkőzésre kell felkészülnünk, remélem, ott nem követünk el ilyen hibát” – tette hozzá a szakember. Weiss egyébként a kezdőcsapatba jelölte saját fiát, így ők alkotják az ötödik apa-fiú párost a világbajnokságok történetében.

Az új-zélandi kapitány érthetően elégedettebben nyilatkozott, mint szlovák kollégája, hiszen csapata az ország labdarúgásának legnagyobb sikerét érte el. (Az All Whites ezt megelőzően csak egyszer, 1982-ben szerepelt világbajnokságon, de akkor három vesztes mérkőzéssel búcsúzott a tornától.)

„Úgy vélem, az egész nemzet meglehetősen jó hangulatban lesz ma este. Tovább álmodunk, ugyanannyi esélyünk van, mint bárki másnak” – nyilatkozta a mérkőzés után Ricki Herbert, az új-zélandiak szövetségi kapitánya.

Új-Zéland (Szlovákiához hasonlóan) története első világbajnoki pontját szerezte meg, így érthető, hogy a szakember nagy sikernek tartja a döntetlent. „Korábban még sohasem szereztünk pontot világbajnokságon, így ez az eddigi legjobb eredményünk” – jelentette ki Herbert.

A folytatásban Szlovákia Paraguayjal, Új-Zéland pedig Olaszországgal találkozik, jelenleg mind a négy csapatnak egy pontja van. A címvédő olaszokkal kapcsolatos hír, hogy Gianlugi Buffon hátsérülése súlyosabb a vártnál, és nem lehet megmondani, hogy pályára léphet-e még a világbajnokságon.

„Pillanatnyilag nem lehet megmondani, mikor térhet vissza” – nyilatkozta Enrico Castellacci, az olasz válogatott csapatorvosa a Paraguay ellen megsérülő Buffon állapotáról. A doktor azt is elmondta, a világbajnok klasszis kezelései megkezdődtek. Ahogyan arról már beszámoltunk, a Juventus játékosa lett az első olasz kapus, akit világbajnokságon valaha lecseréltek.

ÚJ-ZÉLAND–SZLOVÁKIA 1–1
 
A  JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik