Marcello Lippi: Most nyernünk kell!

Vágólapra másolva!
2010.06.20. 13:03
null
Nagy a tét az olaszok számára Új-Zéland ellen, de a játékosok jó hangulatban készülnek (Fotó: Action Images)
Az olasz válogatott a Paraguay elleni döntetlen után Új-Zéland ellen győzelemre készül a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának második fordulójában, főleg mert – amint Marcello Lippi kapitány elmondta – a squadra azzurrának nyernie kell, ha tovább akar jutni. Ricki Herbert, az új-zélandiak szakvezetője azonban meglepetésre készül európai ellenfelével szemben.

Marcello Lippi, az olasz válogatott szövetségi kapitánya az Új-Zéland elleni mérkőzés sajtótájékoztatóján elmondta, az esélyesnek tartott európai válogatottak eredményei bizonyítják, hogy nem számít, kit tartottak favoritnak a torna előtt.

„Engem nem érdekel, hogy a többiek mit csinálnak. Nyilván Spanyolország, Németország, Anglia és Franciaország eredményei csak azt bizonyítják, amit én a világbajnokság előtt mondtam: azaz hogy amit csinálsz és mondasz a torna előtt, az égvilágon semmit sem számít."

„Nem szeretnék sem Domenech, sem Anelka pártjára állni kettejük vitájában. Az Új-Zéland elleni összeállításról sem mondok semmit, mert nem szeretném, ha a csapatot kiválasztott nevekre és egy szerkezeti modulra redukálnánk" – jelentette ki a szakember. Ennek ellenére az olasz sajtó biztosra veszi a 4–4–2-es felállást.

Az olasz tréner úgy véli, együttese fejlődött a Paraguay elleni döntetlen óta, és a ma délutáni találkozót mindenképpen meg kell nyernie a squadra azzurrának, ha tovább akar jutni.

„A bemutatkozó meccshez képest sokat fejlődtünk mind fizikailag, mind mentálisan, és lényegében készen állunk a megmérettetésre. Nyilvánvalóan ez egy olyan meccs, amelyet meg kell nyernünk, ha tovább szeretnénk menni" – mondta Lippi.

„Hogy mit várok Új-Zélandtól? Technikailag nem kell tartanunk tőlük, de fizikailag és fejjátékban kiválóak. Egy ilyen összecsapáson nagyon kell figyelnünk a pontrúgásokra, és a lehető leggyorsabban, lapos passzokkal kell játszanunk."

Lippi elmondta, a sérüléssel bajlódó Pirlo – akiről már korábban tudni lehetett, hogy a mai meccsen még nem szerepelhet – egyre jobban van.

„Pirlo állapota egyre javul, hétfő óta a csapattal edz, bár még nem teljes intenzitással. Nem felejtjük el, mennyire hiányzik ő is és Buffon is. És ha már elkezdtük, ott van Chiellini, Camoranesi és Marchisio problémája is. Nem volt egy szerencsés kezdés, ám egy hét kemény munkával sok tekintetben előre tudtunk lépni. A csapat remek lelki állapotban van és hiszünk a győzelemben. Itt az ideje, hogy mindezt a pályán is megmutassuk" – fogalmazott Lippi.

Ricki Herbert, Új-Zéland szövetségi kapitánya bízik benne, hogy csapata meg tudja lepni Olaszországot, ahogy Dél-Korea is tette a 2002-es világbajnokságon.

„Ha döntetlent játszanánk, akkor egész Olaszország pánikba esne. Az olaszokat korábban már meglepte Dél-Korea, ami előny lehet számunkra. Senki sem várja, hogy legyőzzük őket, éppen ezért van egy kis nyomás az ellenfélen" – mondta Herbert.

Új-Zéland egyébként a 2009-es Konföderációs Kupa előtt 4–3-ra kikapott Olaszországtól, ám az „All Whites" három alkalommal is vezetett az azzurrik ellen.

„Vitathatatlan, hogy Olaszország technikásabb csapat, mint mi, főleg ha a labdatartásról van szó, viszont nekünk is megvannak a saját erősségeink. Buták lennénk, ha nem a levegőben próbálnánk megverni őket, ezért meg kell próbálnunk szabadrúgásokat és szögleteket kiharcolni a térfelükön. Senki sem várja a sikerünket, de Szlovákia ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis ikszeltünk velük. Szerintem most is jól fogunk játszani" – jelentette ki a kapitány.

VB 2010
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ
OLASZORSZÁG–ÚJ-ZÉLAND
Nelspruit, Mbombela Stadion, 16.00. V: Batres (guatemalai)
OLASZORSZÁG: Marchetti – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito – Pepe, De Rossi, Montolivo, Marchisio – Iaquinta, Gilardino. Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
ÚJ-ZÉLAND: Paston – Reid, Vicelich, Nelsen, Smith – Lochhead, Killen, Bertos, Fallon, Elliott – Smeltz. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
A mérkőzést élő, szöveges tudósításunk, illetve folyamatosan frissülő cikkünk segítségével is figyelemmel kísérhetik!

 

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Olaszország 1 1 1–1 0 1  
  1. Paraguay 1 1 1–1 0 1  
  1. Új-Zéland 1 1 1–1 0 1  
  1. Szlovákia 1 1 1–1 0 1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik