Maradona: Minden kritikusunk kérjen bocsánatot!

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 00:59
null
Maradona várja a bocsánatkéréseket (Fotó: Reuters)
Az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Diego Maradona már sokszor bizonyította, hogy nehezen viseli az őt érő gyakori bírálatokat. Miután csapata a világbajnokság csoportkörének 3. fordulójában Görögországot is legyőzte, és hibátlan teljesítménnyel továbbjutott, a kapitány felszólította a kritikusokat, hogy kérjenek bocsánatot tőle és játékosaitól.

„Szeretnék gratulálni mindenkinek, amiért kihozta magából a maximumot. Egyúttal kérem kritikusainkat, akik bírálták a csapatomat és a válogatási módszereimet, hogy kérjenek bocsánatot!" – nyilatkozta a görögök elleni 2–0-s sikert követően Diego Maradona.

„A vb folytatódik, a következő ellenfél Mexikó, és már nem hibázhatunk, egyetlen botlás, és máris ülünk a repülőn útban hazafelé" – fogalmazott az argentin szövetségi kapitány, aki külön kiemelte azoknak a játékosoknak a teljesítményét, akik a korábbi két meccsen kevesebbet szerepeltek vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget, de a görögök ellen bizonyíthattak. Elmondta, az ő jó játékuk is azt mutatja, hogy mennyire erős csapatuk van.

A szakember beszélt a sokat szidott labdáról, a Jabulaniról is, az ő véleménye szerint is irányíthatatlan, olyan, mint egy léggömb, amelyet nagyon könnyen elfúj a szél.

Az argentin válogatott második gólját szerző Martín Palermo találatával (új) „lapot nyitott” magának a rekordok könyvében. Egyrészt ő lett minden idők legidősebb olyan vb-újonca, aki pályafutása első világbajnokságán feliratkozott a gólszerzők közé – korábban a svájci Georges Bregy tartotta a csúcsot.

Másrészt a mérkőzés napján 36 éves és 277 napos támadó lett minden idők legidősebb argentin vb-gólszerzője, nem kisebb egyéniség, mint Diego Maradona rekordját átadva a múltnak.

De nemcsak ő, hanem Lionel Messi is történelmet írt: az albicelestét világbajnoki mérkőzésen még sohasem vezette pályára a Barcelona zsenijénél fiatalabb csapatkapitány. Az aranylabdás támadót 22 évesen 363 naposan érte ez a megtiszteltetés.

„Nagyon különleges érzés volt. Folyamatosan éreztem csapattársaim támogatását. Nagyszerű tapasztalat volt ez számomra" – próbálta meg szavakba önteni érzéseit Messi a mérkőzés után.

TAKTIKAI HIBÁK OKOZTÁK A NIGÉRIAIAK BÚCSÚJÁT
 

Lars Lagerbäck, a nigériai válogatott szövetségi kapitánya csalódottan vette tudomásul, hogy együttese már a csoportkörben búcsúzott a további küzdelmektől.

 

„Nagyon csalódott vagyok, ugyanis meggyőződésem, hogy többet érdemeltünk volna ezen a világbajnokságon" – nyilatkozta a svéd szakember csapata búcsúja után az As-nak.

„Végig harcoltunk, hogy továbbjussunk, de sajnálatos módon ez nem volt elég" – mondta Lagerbäck, aki úgy vélte, csapata kiesését főképpen taktikai hiányosságok és a balszerencse okozta. Nigéria csupán egy pontot szerezve az utolsó helyen végzett a B jelű kvartettben.

 A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Argentína 3 3 7–1 +6  9  
  2. Dél-Korea 3 1 1 1 5–6 –1  4  
  3. Görögország 3 1 2 2–5 –3  3  
  4. Nigéria 3 1 2 3–5 –2  1  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik