Magyar játékos is szerepelhet Dél-Afrikában

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 09:45
null
A szlovák válogatott a lengyelek elleni meccs előtt: Saláta Kornél (5) a vb-szereplésben reménykedik <br />(Fotó: Action Images)
Magyar labdar&uacute;g&oacute; is ott lehet a j&uacute;nius 11-&eacute;n rajtol&oacute; vil&aacute;gbajnoks&aacute;gon: b&aacute;r v&aacute;logatottunk nem kvalifik&aacute;lta mag&aacute;t, az eur&oacute;pai selejtezők harmadik csoportj&aacute;t megnyerő szlov&aacute;k csapatban felvid&eacute;ki magyark&eacute;nt Sal&aacute;ta Korn&eacute;l is p&aacute;ly&aacute;zik a d&eacute;l-afrikai keretbe.

A Slovan Bratislavában játszó futballista magyarnak és szlováknak is tartja magát, az öltözőben társai sokat „húzták" ezzel, de meg sem fordult a fejében, hogy a magyar nemzeti csapatban szerepeljen. „Bár a szüleimmel magyarul beszélgetünk, s mindkét himnusz hallatán ugyanaz az érzés fog el, mégis kizárólag a szlovák válogatott jöhetett szóba" – mondta a játékos.

A huszonöt éves, háromszoros válogatott védő a lengyelek elleni sorsdöntő októberi vb-selejtezőn szóhoz jutott, és játékával a továbbjutást érő győzelemhez segítette csapatát a borzalmas időjárási viszonyok között megrendezett találkozón.

„Remélem, hogy ott lehetek a csapattal a világbajnokságon. Szövetségi kapitányunk, Vladimír Weiss még nem hirdetette ki a névsort, azonban jó jel, hogy benne vagyok a harminc fős bővebb keretben, amelyből huszonhárman utazhatnak Dél-Afrikába. A torna előtt még vár ránk egy edzőtáborozás, ott mindenkinek lesz lehetősége beverekednie magát a keretbe."

A védekező középpályásként is bevethető futballista nincs teljesen egyedül a keretben, hiszen Borbély Balázs, a ciprusi AEL Limasszol profija szintén magyar származású.

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik