Leonardo és Pelé is Ronaldinho behívása mellett

Vágólapra másolva!
2010.03.24. 13:09
null
Pelé (jobbra) szükség van Ronaldinho tapasztalatára (Fotó: Action Images – archív)
Leonardo, a Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője és Pelé, a futball élő legendája is úgy gondolja, hogy a brazil válogatott sikeres szerepléséhez szükség van Ronaldinhora, aki hétről hétre remek formában játszik klubcsapatában. A Fekete Gyöngyszem szerint az argentinok sztárja, Lionel Messi viszont nem fog olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtani a dél-afrikai világbajnokságon, mint a Barcelonában.

Pelé úgy véli, Ronaldinhóra nagy szüksége van a brazil válogatottnak, mivel az együttes jelentős része még tapasztalatlan, ez lesz életük első világbajnoki szereplése, ezért sokat segíthetne a 30 éves aranylabdás rutinja.

"Ha továbbra is tartja a remek formáját, akkor hasznára lehetne a csapatnak, mert sokat segíthetne a fiataloknak a nehéz helyzetekben" – utalt a selecaóra a 69 éves Fekete Gyöngyszem.

Amióta Dunga kijelentette, hogy nem válogatja be Ronaldinhót a világbajnoki keretbe, egyre több szakértő fejti ki a véleményét a témában. A Milan vezetőedzője, Leonardo is amellett foglalt állást, hogy honfitársára szükség lesz Dél-Afrikában.

„Dunga hozott egy döntést, amelyhez feltétlenül ragaszkodik. De ha egy játékos ilyen jól teljesít a világbajnokság közeledtével, akkor meg kellene fontolni a behívását a nemzeti csapatba" – mondta Leonardo.

Pelé nyilatkozott Anglia világbajnoki esélyeiről is: „Anglia nem teljesített jól a selejtezők során, de Dél-Afrikában nagyon nehéz lesz megverni. Véleményem szerint bejuthatnak az elődöntőbe is".

Messiről ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy az argentin zseni valószínűleg nem tud majd olyan káprázatos játékot nyújtani, mint a klubjában.

„Nagyszerű labdarúgó, fantasztikusan szerepel a Barcelonában, ám amikor a nemzeti csapatban lép pályára, nem megy neki annyira jól. Ez azért lehetséges, mert az argentin válogatottban nincsenek ugyanolyan remek játékosok körülötte, mint a Barcelonában – vélekedett a Fekete Gyöngyszem, aki hozzátette: – Christiano Ronaldo és Robinho is kiváló futballisták. A utóbbin látszik, hogy boldog, amikor játszik, és ez sokat jelent a szurkolóknak.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik