De Rossi: Ha nem javulunk, kiesünk

Vágólapra másolva!
2010.06.24. 09:52
null
De Rossi szerint az eddig mutatott játék kevés lesz (Fotó: Action Images)
A világbajnoki címvédő Olaszország háza táján nem épp aggodalommentes a hangulat, Vincenzo Iaquinta bevallotta, hogy a csapat egy kicsit fél, Daniele De Rossi szerint ha Szlovákia ellen az eddigi formájukat mutatják, könnyen kieshetnek.

„Igen, egy kicsit félünk” – vallotta be Vincenzo Iaquinta, ami az eddigi gyenge teljesítményt tekintve nem is csoda.

„Ez az olasz válogatott annyira rossz volt, hogy ennél már csak jobb lehet” – állapítja meg a Corriere dello Sport.

Az olaszok szövetségi kapitánya, Marcello Lippi ugyanakkor nyugodtan várja a szlovákok elleni összecsapást.

„Nincs pánik. Hatvankét éves vagyok, rengeteg címet nyertem, sok nagy csatát megéltem már. Ne lepődjenek meg, ha a csapat hirtelen elkezd nagyszerűen játszani, és lendületbe jön. Szlovákia ellen mindenképpen nyernünk kell.″

Szlovákia eközben még mindig az első meccsét siratja, amelyen Új-Zéland a lefújást megelőző pillanatban kiegyenlített: az otthagyott két pluszponttal a válogatott jelenleg a második lenne a csoportban, nem pedig utolsó.

„Két éve dolgozunk egy célért, nagyon nagy kár lenne, ha most haza kellene mennünk. Már csak azért is, mert a szép része a dolognak még csak most kell következzen. Én nem akarok mást, csak hogy továbbjussunk és végre meg legyen az első győzelem, mert az megváltoztat mindent. Hazamenni három meccs után nagyon nagy bosszúság lenne” – nyilatkozta Cannavaro, aki kitért a felvetésre, miszerint megveszik a meccset Szlovákia ellen: „Csak nevetni tudok ezen.”

„Az első győzelem hiányzik, az megváltoztat mindent. Emlékszem ennél rosszabb szituációra is: Japánban a világbajnokságon az utolsó öt percben vívtuk ki a továbbjutást Mexikó ellen.” – tette hozzá az aranylabdás védő, aki beszélt az ellenfél egyik, ha nem a legveszélyesebb szlovák támadóról is.

„Igen, beszéltem a testvéremmel, Paolóval, aki a Nápolyban együtt játszik Marek Hamsikkal, de róla nem esett szó. Azt kívánta nekem, hogy a lehető legkésőbb térjek vissza Olaszországba. Nincs túl szép idő most otthon…”

„A nagy esélyünket akkor szalasztottuk el, most már nagyon nehéz lesz továbbjutni – szomorkodott Marek Hamsík, a Napoli légiósa. – Sokkal többet kell nyújtanunk, Paraguay ellen kapura sem lőttünk.”

Paraguay szép csendben megnyerheti a csoportot, ha győz Új-Zéland ellen, ami nem tűnik lehetetlen feladatnak, mert ugyan a kiwik kétszer ikszeltek, de legutóbb például csupán egy kaput eltaláló lövésük volt – a gól… –, az ellenfélnek meg 23.

Roque Santa Cruz is majd kicsattan az erőtől, úgyhogy elfoglalhatja helyét Nelson Valdez és Lucas Barrios mellett a dél-amerikaiak csatársorában.

A mérkőzésekről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!

 ESÉLYLATOLGATÁS
– Paraguay áll a legkedvezőbb helyzetben, hiszen amennyiben pontot szerez Új-Zéland ellen, már biztosan továbbjutó a másik mérkőzés eredményétől függetlenül.
– Amennyiben Új-Zéland legyőzi Paraguayt, biztos továbbjutónak mondhatja magát, ha a szlovák–olasz meccs döntetlennel ér véget, akkor Paraguay még vereségével is nyolcaddöntős.
– Olaszország egy győzelemmel szintén biztos továbbjutó, döntetlen esetén a paraguayiak sikerének kell szurkolnia, illetve kevesebb gólos döntetlennek a másik mérkőzésen.
– Amennyiben a Szlovákia–Olaszország és a Paraguay–Új-Zéland találkozó azonos eredményű döntetlennel ér véget (például mindkét találkozó 0–0 lesz), akkor a pontazonosság esetén döntő öt szempont alapján (1. az összes csoportmérkőzésen elért gólkülönbség; 2. az összes csoportmérkőzésen szerzett gólok; 3. az egymás elleni mérkőzéseken szerzett pontok; 4. az egymás elleni mérkőzéseken elért gólkülönbség, 5. az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok) alapján teljesen ugyanúgy állnának az olaszok és az új-zélandiak, ez esetben pedig a FIFA sorsolással határozza meg a kettejük közötti sorrendet.
– Szlovákiának van a legnehezebb dolga, ugyanis nem feltétlenül elég győznie a továbbjutáshoz, hiszen ha Új-Zéland legyőzi Paraguayt, akkor a szlovákoknak a dél-amerikaiaknál jobb gólkülönbséggel kell zárniuk a nyolcaddöntőbe jutáshoz, vagy azonos gólkülönbség mellett több gólt kell szereznie északi szomszédunknak. Ha ugyanis megegyezne a két csapat pontszáma és góljainak száma is, akkor az egymás elleni eredmény (Szlovákia–Paraguay 0–2) alapján a dél-amerikai csapat jutna tovább.
 VB 2010
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SZLOVÁKIA–OLASZORSZÁG
Johannesburg, Ellis Park Stadion 16.00. Vezeti: Webb (angol)
Szlovákia: Mucha – Pekarík, Skrtel, Durica, Cech – Strba, Weiss, Stoch, Hamsík – Sesták, Vittek. Szövetségi kapitány: Vladimír Weiss
Olaszország: Marchetti – Zambrotta, Chiellini, Cannavaro, Criscito – Montolivo, Gattuso, De Rossi – Iaquinta, Pazzini, Di Natale. Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
VB 2010 
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
PARAGUAY–ÚJ-ZÉLAND
Polokwane, Peter Mokaba Stadion 16.00. Vezeti: Nisimura (japán)
Paraguay: Villar – Bonet, Alcaraz, Da Silva, Morel – Vera, Cáceres, Riveros – Santa Cruz, Valdez, Barrios. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Új-Zéland: Paston – Reid, Vicelich, Nelsen, Smith – Lochhead, Bertos, Elliott – Killen, Fallon – Smeltz. Szövetségi kapitány: Ricki Herbert
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA 
  1. Paraguay 2 1 1 3–1 +2  4  
  2. Olaszország 2 2 2–2 0 2  
  2. Új-Zéland 2 2 2–2 0 2  
  4. Szlovákia 2 1 1 1–3 –2  1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik