Capello: Rooney százszázalékos állapotban van

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 19:43
null
Wayne Rooney Mexikó ellen még nem játszott csúcsformában (Fotó: Action Images)
Az angol közvélemény kis túlzással lélegzetét visszafojtva várta, hogy a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő együttesük legjobb formában lévő játékosa felépül-e a sérüléséből a tornáig. Nos, az együttes szövetségi kapitánya, Fabio Capello csütörtökön mindenkit megnyugtató nyilatkozatot tett.

„Rooney állapota tökéletes. Nemrég még nem is számíthattam rá, most meg örömmel látom, hogy az edzéseken százszázalékos formában teljesít" – nyilatkozta az olasz tréner.

Capello szerint egy ember hiánya nem szabad, hogy különbséget jelentsen, még akkor sem, ha Rooney valóban képes emelni a játék színvonalát. A szövetségi kapitány szerint az igazi pluszt a csapatszellem adja meg, a mérkőzéseket az nyeri, aki ebben tud ellenfele fölé kerekedni.

Anglia az idén két felkészülési mérkőzést játszott, mindkettőt megnyerte. Még március elején Egyiptomot győzte le egygólos hátrányból fordítva 3–1-re, hétfőn ugyancsak a Wembley-stadionban, szintén 3–1-re nyert, ezúttal Mexikó ellen. Csoda, ha máris megjött az angol közvélemény vb-étvágya?

A szinte tökéletesnek nevezhető felkészülést követően Angliát máris az esélyesek között emlegetik, holott korábban még a titkos favoritok közé sem sorolták. Rooney szerepeltetése erősen kérdőjelessé tett esetükben mindenfajta esélylatolgatást. Capello azonban figyelmeztetett arra: a felkészülési időszakban elért eredményekből nem szabad a vb-vel kapcsolatban következtetéseket levonni.

Az olasz trléner arra is emlékeztetett, hogy az 1974-es vb előtt is a rutinosabb és fiatalabb játékosok szerencsés ötvözetének tűnt az angol válogatott, aztán a nyugat-németországi tornára végül ki sem jutott. A selejtezőben hazai pályán Lengyelországgal és Walesszel sem bírtak, bár utóbbiakat idegenben legyőzték, a végül csoportgyőztes előbbiektől 2–0-ra kikaptak.

„Elégedett vagyok az edzésmunkánkkal, mi győzni akarunk, de ennek érdekében határozottnak kell lennünk" – zárta mondandóját Capello, de azért még megemlítette, hogy kiválóan tud együttműködni a keret tagjaival, akiket technikailag nagyon jónak, a feladatra alkalmasnak tart, és maximálisan elégedett azzal a munkával, amit a felkészülésnek ebben a periódusában elvégeztek.

Anglia a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzését június 30-án, vasárnap játssza Japán ellen Grazban. A világbajnokságon először az Egyesült Államok ellen lépnek majd pályára június 12-én. A folytatásban Algéria (június 18.), majd Szlovénia (június 23.) vár rájuk.

ANGLIA–EGYIPTOM 3–1
 

 

 ANGLIA–MEXIKÓ 3–1
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik