Capello és Rio Ferdinand szerint is átok ül Anglián

Vágólapra másolva!
2010.06.05. 10:23
null
Törheti a fejét: Fabio Capellónak nagy gondot okoz Ferdinand kidőlése (Fotó: Reuters)
Mind a szövetségi kapitány Fabio Capello, mind a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról térdsérülése miatt lemaradó Rio Ferdinand úgy fogalmazott: Anglia el van átkozva a torna előtt.

„Ennél rosszabb első edzésünk nem lehetett volna Dél-Afrikában – nyilatkozta a gondterhelt Capello, akinek csapatkapitányát és kulcsemberét kell pótolnia. Ferdinand helyére a Tottenham védője, Michael Dawson utazott a csapat után.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a 2010-es labdarúgó világbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ez a kapitányi átok. Teljesen véletlen baleset volt, semmi köze nem volt a pálya talajához, balszerencsés sérülés. Minden játékosom fontos, de Ferdinand biztos kezdő, csapatkapitány, szellemi vezér, így nem könnyű pótolni. De erre fel kell készülnünk, mindig benne van a játékban. Meg kell birkóznunk a gondokkal" – tette hozzá.

Ferdinand az angolok első dél-afrikai edzésének utolsó perceiben sérült meg, mikor Emile Heskey szerelte.

„Heskey becsúszott, Rio pedig fájdalmas arccal maradt a földön. A játékosokat feldúlta az eset, abbahagyták a tréninget" – mondta az esetről Capello.

Ügynöke, Pini Zahavi szerint Rio Ferdinand borzasztóan elkeseredett a szerencsétlen sérülés miatt.

„Rio azt mondta nekem, úgy érzi, el van átkozva. Nagyon maga alatt van, nem érti, hogy miért pont vele történt ilyen. Nagyon várta a tornát, és azt, hogy győzelemhez próbálja segíteni Angliát, remekül felkészült. De erős ember és vissza fog térni. Biztos vagyok benne, hogy négy év múlva ő vezeti ki az angol válogatottat a gyepre a világbajnokságon" – idézi Zahavit a Sun.

Az egyetlen jó hír az angolok számára, hogy pénteken már könnyített edzést végezhetett Gareth Barry, a Manchester City középpályása. Az még kérdéses, hogy Barry mikor térhet vissza – Capello jelezte, nem szabad siettetni a felépülését, a szövetségi kapitány az Egyesült Államok elleni csoportmérkőzésen (június 12.) még nem játszatná a középpályást.

 MICHAEL DAWSON: ŐRÜLETES NAP VOLT
 „Olykor döbbenetesen gyorsan tudnak változni a dolgok. Az egyik pillanatban még nyaralsz, a másikban pedig már kapod a telefonhívást, hogy azonnal pakoljak, s irány Dél-Afrika! Őrületes nap volt" – nyilatkozta Dawson, miután tegnap a megsérült Rio Ferdinand helyére őt hívták be a már Dél-Afrikában tartózkodó angol válogatott keretébe.  

 

NSO vb-adatbank: Anglia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik