Capello Crouchot és Terryt dicséri

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 14:03
null
Capello szerint Terry bizonyította, hogy helye van az angol válogatottban (Fotó: Action Images)
Szerdán a nyári labdarúgó-vb esélyesei közé tartozó angol, holland és olasz válogatott is pályára lépett, és összességében mindhárom csapat szövetségi kapitánya elégedetten értékelte a látottakat. Fabio Capello Peter Crouchot és John Terryt, Marcello Lippi pedig az újoncokat dicsérte, míg a Bert van Marwijk annak örül, hogy az amerikaiak ellen sokat birtokolták a labdát és uralták a meccset.

Bár az angol labdarúgó-válogatott a szünetben még vereségre állt Egyiptommal szemben, végül 3–1-re győzött a Wembley Stadionban megrendezett találkozón. Ebben nagy szerepe volt a duplázó Peter Crouchnak, aki alighanem megváltotta helyét a vb-re utazó angol keretben.

„Peter Crouch nagyon hasznos a számunkra, hiszen ha a csapatban van, az előreívelésekkel is tudunk operálni. Ma azonban nem a hosszú labdákkal próbálkoztunk, ám így is volt jó néhány remek megmozdulása" – dicsérte a mérkőzés után az olasz szakember a hórihorgas támadót, aki 37. válogatottbeli fellépésén megszerezte a 19. és a 20. gólját is.

Capello nemcsak őt, hanem John Terryt is méltatta, akit magánéletbeli botránya miatt korábban megfosztott csapatkapitányi tisztétől.

„Köszönet jár a közönségnek azért, ahogy a csapatot és John Terryt biztatta. Fontos meccs volt ez a számára azok után, ami a pályán kívül történt vele. Remekül játszott, megmutatta, mekkora értéke a csapatunknak" – beszélt Capello a Chelsea védőjéről, akit egy kisebb csoport azért kifütyült a találkozó elején.

A Kamerun ellen hazai pályán elért 0–0-s döntetlen valószínűleg nem hatott nyugtatóan az olasz válogatottért szorítókra, ám Marcello Lippi szerint nagyon hasznos meccsen vannak túl.

„Rendkívül hasznos találkozó volt, kipróbálhattuk az új fiúkat, valamint Marco Borriellót, aki Roberto Donadoninál már volt válogatott – mondta a squadra azzurra szövetségi kapitánya, aki elismerően beszélt a két újoncról, a Barit erősítő Leonardo Bonucciról és a cagliaris Andrea Cossuról. – Mindketten határozott, minőségi játékkal mutatkoztak be a válogatottban, de a többi labdarúgóval kapcsolatban is kipróbáltam néhány dolgot."

Az ősz mesterre nemcsak a válogatott játéka miatt nehezedik egyre nagyobb nyomás, hanem az általa mellőzött emberek – mint Mario Balotelli és Antonio Cassano – miatt is, akiknek sokak szerint helye lenne a nemzeti csapatban.

„Láttam a közvélemény-kutatások eredményeit, de nem érdekelnek" – zárta rövidre a témát Lippi.

Olasz kollégájához hasonlóan a holland válogatottat irányító Bert van Marwijk is elégedetten nyilatkozott. Csapata 2–1-re nyert az Egyesült Államok ellen.

„Elégedett vagyok, hogy ilyen sokat birtokoltuk a labdát, főleg annak ismeretében, hogy utóbbi három mérkőzésünkön gól nélküli döntetlent játszottunk. Ennek ellenére nem dolgoztunk ki sok nagy helyzetet" – értékelt a szakember.

„Az utolsó passzainkba sok hiba csúszott, néhány labdarúgó a játéktér minőségére is panaszkodott. Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy erős ellenféllel játszottunk – mondta Van Marwijk. – Az utolsó perceket leszámítva nem éltünk át nehéz pillanatokat, a hajrában pedig a cserék is szerepet játszottak abban, hogy bizonytalankodtunk. Összességében jó mérkőzést játszottunk, és elégedett vagyok az eredménnyel."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik