Cannavaro a fáradtság számlájára írja a vereséget

Vágólapra másolva!
2010.06.04. 12:52
 Mint tegnap beszámoltunk róla, Mexikó labdarúgó-válogatottja Brüsszelben felkészülési mérkőzésen 2–1-re nyert a világbajnoki címvédő olaszok ellen. Fabio Cannavaro a fáradtság számlájára írta a vereséget, míg Alberto Gilardinót nem lepte meg az eredmény. Marcello Lippi szerint nem kell még kongatni a vészharangot.



Cannavaro (balra) a fáradtság számlájára írta a vereséget (Fotó: Action Images)
Cannavaro (balra) a fáradtság számlájára írta a vereséget (Fotó: Action Images)

A következő szezontól az Egyesült Arab Emírségekbe szerződő Cannavaro a fáradtság számlájára írta a vereséget:

„Fáradtak voltunk az intenzív fizikai munka miatt. Ez nem kifogás, de a két fél pillanatnyi állapota közötti különbség ezt eredményezte. Fejlődnünk kell és fogunk is a Paraguay elleni nyitó meccsig. Június 14-én mindenki láthatja majd, hogy készen állunk. Sokszor kritizálnak minket, de ez csak segít nekünk" – mondta Cannavaro.

Gilardinót sem lepte meg az eredmény, szerinte sem voltak többre képesek a jelenlegi felkészülési fázisukban:

„Normális dolog, hogy szenvedtünk a tizenöt napos edzőtábor után és kikaptunk egy olyan csapattól, amely már négy vagy öt mérkőzést játszott. Nem voltunk elég élesek, ám még van tizenkét napunk, hogy formába lendüljünk" – tette hozzá a csatár.

Marcello Lippi szövetségi kapitány szintén a fásultságra panaszkodott:

„Egy határozott Mexikóval találkoztunk, és állandóan keresnünk kellett a labdát. Egy korai felkészülési meccsre nem is lehetett volna rosszabb ellenfelet választani, ugyanis ők remek állapotban voltak. Mi nem voltunk elég felkészültek fizikailag, de a rajtig rendben leszünk" – mondta a szakvezető.

EMLÉKEZTETŐ – FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS 
Olaszország–Mexikó 1–2
Brüsszel, Baldvin király Stadion. V: Verbis (belga)
OLASZORSZÁG: Buffon – Zambrotta (Maggio, 63.), Bonucci, Cannavaro (Bocchetti, 89.), Criscito – Pirlo (Palombo, 81.), De Rossi (Quagliarella, 75.) – Iaquinta, Marchisio, Di Natale (Pepe, a szünetben) – Gilardino (Pazzini, 63.). Szövetségi kapitány: Marcello Lippi
MEXIKÓ: Pérez – Aguilar, F. Rodríguez (Moreno, 68.), Osorio, Salcido – Juárez (Guardado, 86.), Márquez (Barrera, a szünetben), Torrado – Giovani dos Santos (Medina, 52.), Hernández (Blanco, 70.), Vela (Castro, 82.). Szövetségi kapitány: Javier Aguirre.
Gólszerző: Bonucci (89.), ill. Vela (17.), Medina (84.)
Sárga lap: Bonucci (16.), Marchisio (31.), Pepe (51.), ill. Pérez (67.), Salcido (74.), Torrado (81.), Hernández (12.), Blanco (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik