Vardy megrúgta a századikat, Hollandia mégis fordított a Wembleyben

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 20:52
Felkészülési mérkőzésen Hollandia labdarúgó-válogatottja fordított a Wembleyben, 2–1-re legyőzte Angliát. Jamie Vardy megszerezte a Roy Hodgson-éra századik gólját, Vincent Janssen és Luciano Narsingh találatával azonban fordított Hollandia.


Vardy góljával még vezetett Anglia, de fordított Hollandia (Fotó: Action Images)
Vardy góljával még vezetett Anglia, de fordított Hollandia (Fotó: Action Images)

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–HOLLANDIA 1–2 (1–0)
London,
Wembley Stadion, 83 000 néző. V: Mateu Lahoz
ANGLIA: Forster – Walker, Smalling (Jagielka, 70.), Stones, Rose (Clyne, 58.) – Drinkwater (Dier, 85.), Barkley, Milner (Alli, 82.) – Lallana (Kane, 70.), Sturridge (Walcott, 58.), Vardy. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
HOLLANDIA: Zoet – Veltman, Bruma, Blind, Willems (Van Aanholt, 82.) – Wijnaldum, Bazoer, Afellay – Promes (Narsingh 37.), Janssen (Clasie, 92.), Depay. Szövetségi kapitány: Danny Blind
G: Vardy (41.), ill. Janssen (50. – 11-esből), Narsingh (77.)

Mindkét csapat kapusgondokkal küzdött, a hazaiaknál Joe Hart eleve sérült volt, de Jack Butland is kidőlt, miután eltört a bokája (így az Eb-ről is lemarad). A vendégek első számú kapuvédője, Jasper Cilessen egy fokkal jobban járt, neki „csak” az orra tört el. A kezdőcsapatokban ezért Fraser Forster, illetve Jeroen Zoet kapott lehetőséget.

Ellentétes előjelekkel várta a találkozót a két csapat Hollandia 3–2-re kikapott Franciaországtól, Anglia viszont éppen 3–2-re verte meg a világbajnok Németországot, így sokan máris az Európa-bajnokság titkos esélyesének titulálták a háromoroszlánosokat.

Az első félidőben nem cáfoltak rá a hazaiak erre a titulusra, kimondottan jól futballoztak, szép támadásokat vezettek és a szünet előtti góljuk is remek akció végén született.

A 41. percben Adam Lallana a tizenhatos előtt szép csel után a jobb oldalon felfutó Kyle Walkerhez passzolt, aki így ziccerbe került, ám okosan visszatette a labdát Jamie Vardy elé, a csatár pedig a léc alá vágta a labdát (1–0).

A Leicester-center szerezte a Roy Hodgson-éra 100. gólját az angol válogatottban. A hollandok csupán 137-et passzoltak az első 45 percben, ez a legalacsonyabb szám egy félidőben 2014 júliusa, a brazilok elleni második játékrészük óta.

A második félidő elején aztán a semmiből egyenlítettek a vendégek. John Stones hatalmas hibája után Vincent Janssen ziccerben rontott, Forster nagyot védett, azt követően azonban Luciano Narsingh beadásába a remekül játszó Danny Rose ért bele kézzel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, Janssen pedig a bal felsőbe vágta a labdát (1–1).

Anglia 2008 márciusa (Franciaország) óta először kapott gólt büntetőből. A háromoroszlánosok 467 perce nem kapituláltak ez előtt a Wembleyben.

Hollandia hamar még egy büntetőt kaphatott volna, a debütáló Danny Drinkwater kezén pattant a labda. A játékvezető ezúttal azonban nem ítélt tizenegyest – vagy vétlennek vélte az esetet vagy nem látta.

Ennek ellenére volt még váratlanabb, hogy a hollandok újra betaláltak, és mint később kiderült, ezzel meg is nyerték a meccset. Apró bökkenő, hogy szabálytalan találattal: Janssen fellökte Jagielkát, a játékvezető sípja viszont néma maradt. A védelem megállt, a csatár azonban továbbment, majd Narsingh elé tálalt, aki az üresen tátongó kapuba vágta a labdát (1–2).

Az angol válogatott 2013 novembere (a Chile elleni meccs óta) nem kapott két gólt a Wembleyben, ez pedig most a vesztét okozta. A háromoroszlánosok így már hét meccse nyeretlenek az oranje ellen, négy döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

Győzelmet várt a Wembley közönsége, de csalódnia kellett (Fotó: Action Images)
Győzelmet várt a Wembley közönsége, de csalódnia kellett (Fotó: Action Images)

PERCRŐL PERCRE

94. perc: véget ért a mérkőzés!

93. perc: Alli tolta meg hosszan, kiment a labda az alapvonalon túlra, valószínűleg ez volt az utolsó angol sansz.

92. perc: Clasie váltott az első gólt szerző Janssent.

87. perc: Walker indítása szörnyű Alli felé.

Aki iszik egy jót…

Drinkwater, drinking water

Posted by Troll Football onTuesday, March 29, 2016

85. perc: Dier váltotta a debütáns Drinkwatert.

Az angol válogatott 2013 novembere (a Chile elleni meccs óta) nem kapott két gólt a Wembleyben – akkor is Forster védte a hazaiak kapuját.

82. perc: a jól játszó Milner helyett Alli a pályán, a hollandoknál Van Aanholt érkezett Willems helyére.

No, ez váratlan volt…

77. perc: GÓÓÓL!!! Janssen fellökte Jagielkát, a játékvezető sípja azonban néma maradt, a védelem megállt, a csatár azonban továbbvitte a labdát, majd NARSINGH elé tálalt, aki az üresen tátongó kapuba vágta a labdát, 1–2!

72. perc: Milner indította Kane-t, aki nem tudta középre tenni a labdát, Bazoer mentett.

70. perc: Kane és Jagielka váltotta Lallanát és Smallingot.

68. perc: Walcott sprintelt be a tizenhatoson belülre, tíz méterről, éles szögből lőtt, de fölé.

A rengeteg esemény miatt most van idő néhány érdekes statisztikára:
– a hollandok csupán 137-et passzoltak az első 45 percben , ez a legalacsonyabb szám egy félidőben 2014 júliusa, a brazilok elleni második játékrész óta.
– Anglia 2008 márciusa (Franciaország) óta először kapott gólt büntetőből.
– A háromoroszlánosok 467 perce nem kapituláltak a Wembleyben.

63. perc: Walcott lőtt hét méterről, Blind hatalmasat mentett becsúszva! Milner szögletét Zoet húzta le.

61. perc: Vardy húszméteres bombáját Zoet tolta fölé hatalmas bravúrral!

60. perc: Walcott fejelte maga elé a labdát, majd 18 méterről fölé bombázta.

58. perc: Sturridge és Rose helyett Walcott és Clyne a pályán.

58. perc: Bruma megrúgta Vardyt, sárga lap.

56. perc: az angolok jobban csinálják a kis szögletet, mint a mieink (akiknek két ilyen próbálkozását is lefújták a horvátok ellen), Milner bal oldali beadását Smalling elfejelte, de nem kapu felé.

55. perc: Depay remek bal oldali beadását még kifejelték az angolok, Bazoer lövése azonban Drinkwater kezén pattant. A játékvezető ezúttal nem ítélt tizenegyest – vagy vétlennek vélte az esetet vagy nem látta.

54. perc: Forster hozta megint a szívbajt a hazai drukkerekre, cselezgetésbe kezdett, aztán csak ki tudta passzolni a labdát.
53. perc: Milner jobb oldali beadása átszállt Zoet felett, Veltman azonban tisztázott fejjel.

50. perc: GÓÓÓL!!! JANSSEN magabiztosan a bal felsőbe, 1–1!

49. perc: TIZENEGYES!Stones hatalmas hibája után Janssen ziccerben rontott, Forster nagyot védett, azt követően azonban Narsingh beadásába Rose ért bele kézzel a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt.
48. perc: Barkley
szólója után Lallana lőtt fölé.
47. perc: Sturridge gyönyörűen fordult le Blindről, a bal alsó felé tartó lövése azonban nem volt elég erős, Zoet védett.

46. perc: csere nem volt, elkezdődött a második félidő!

A rosszmájúak szerint az angol drukkerek leginkább ebben a pozícióban szeretnék látni Rooney-t a nyáron:

This is the only position England fans want to see Wayne Rooney in this summer...

Posted by The Football Feed onTuesday, March 29, 2016

45+1. perc: véget ért az első félidő!

45. perc: egy perc lesz a hosszabbítás.

Vardy szerezte a Hodgson-éra 100. gólját az angol válogatottban!

41. perc: GÓÓÓL!!! Szép támadást vezetett Anglia, Lallana a tizenhatos előtt szép csel után a jobb oldalon felfutó Walkerhez passzolt, aki így ziccerbe került, ám okosan visszatette a labdát VARDY elé, aki a léc alá vágta a labdát, 1–0!

39. perc: Barkley hozta fel az angol kontrát, szép csel után lövés helyett ezúttal passzolt, a jobb oldalra Milnerhez, akinek a beadása viszont veszélytelen volt.

37. perc: Barkley egy jó csel után 23 méterről lőtt, kevéssel tévesztett, a bal alsó sarok mellett ment el a labda.

37. perc: Promes megsérült, le kellett cserélni, Narsingh jött a helyére.

35. perc: Afellay szép csele után indulhatott volna meg a holland kontra, ám hosszú volt a középpályás indítása a bal oldalra, Depay nem érte el a partvonal előtt.
33. perc: Milner szöglete után Barkley elé került a labda, Janssen ezúttal hátul tisztázott, a gólvonal elől vágta ki a labdát.
32. perc: Rose lapos beadása ezúttal remek volt, Sturridge lövése azonban elakadt Brumában.
30. perc: kiváló indítást kapott Depay a bal oldalon, középre lőtt labdájára azonban nem érkezett társ.
29. perc: Promes lőtt éles szögből fölé.

Az angolok irányítják a játékot, de egyelőre nem tudtak ziccerbe kerülni.

28. perc: Rose középre passzolt labdáját Vardy tolta meg, majd 12 méterről fölé bombázott.

26. perc: Wijnaldum szerzett harcosan labdát, 18 méterről jobb belsővel lőtt, Forster szép védést mutatott be.
24. perc: Rose passza után Lallana sarkazta volna vissza a balhátvédnek, de hosszú volt az indítás, kiment az alapvonalon túlra.
21. perc: Rose bal oldali beadása szörnyű volt.

Csaknem tizenhét éve nem fordult elő, hogy két Leicester-játékos is kezdett volna az angol válogatottban, 1999 októberében Steve Guppy és Emile Heskey Belgium ellen volt, ma Jamie Vardy és Danny Drinkwater Hollandia ellen van ott a pályán a meccs elejétől.

16. perc: vissza a futballhoz, szép holland támadás végén Afellay lőtt, Forster védett.

14. perc: a kijelzőn megjelent Johan Cruyff képe, a múlt héten elhunyt legendás labdarúgó tiszteletére egy percig tapsoltak a szurkolók.

11. perc: jó bedobás után Depay lőtt, de nem tudott jól ráfordulni a próbálkozásra, így a labda nagyon elkerülte a kaput.

Hodgson rég nem látott jó helyzetben van a támadókat illetően, az Eb-n Kane, Vardy, Rooney, Welbeck és Sturridge közül válogathat centerposzton, de még Walcott is bevethető ott. Erről a helyzetről beszélt bővebben a kapitány.

7. perc: Zoet jött ki rosszul, de Bruma kisegítette, szögletre mentett Vardy elől. Milner sarokrúgása most megtalálta Smallingot, de blokkolták a fejesét.

A hollandok előző 16 meccsükből (a 2014-es világbajnokság óta) annyit veszítettek el (kilencet), mint előtte 79 találkozó alatt!

4. perc: Forster került majdnem bajba, de végül ki tudta passzolni a labdát egy csapattársnak.
3. perc: Vardy vitte le a labdát az alapvonalig, de beadását blokkolták, Milner szöglete azonban veszélytelen volt, ráadásul a játékvezető szabálytalanságot is látott középen.

James Milner először csapatkapitány az angol válogatottban, Danny Drinkwater pedig debütál a nemzeti tizenegyben.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Gyászszünet a kezdő sípszó előtt, a brüsszeli robbantások áldozataira emlékeztek.

Az angoloknál hiába került volna be utólag a válogatott keretébe Kieran Gibbs, az Arsenal balhátvédje, a 26 esztendős játékos az Egyesült Államokban nyaral, ezért kihagyja az összecsapását.

„Nálunk hasonló folyamat játszódik most le, mint az angoloknál, rendkívül fiatal játékosokkal kell újjáépítenünk a csapatot. Az angolok tele vannak ifjú és ígéretes futballistákkal, sokkal nehezebb most őket legyőzni. Korábban jó eredményeket értünk el ellenük, most viszont már kevésbé kiszámíthatóak, modernebb stílusban játszanak” – tette hozzá Danny Blind.

A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Danny Blind szerint Hollandia példát vehetne az angol válogatottról csapatépítés terén: „Klasszis játékosaik vannak, akik élcsapatokban futballoznak. Korábban rengeteg külföldi szerepelt az angol bajnokságban, most azonban egyre több saját nevelésű játékos kap szerepet, amire egy jó válogatottat lehet építeni" – mondta a holland szövetségi kapitány.

Jack Butland nem lehet itt az angol csapattal, sőt, az Eb-t is kihagyja, mivel épp ma este műtik a németek ellen bokatörést szenvedő kapust. A hollandok kapuját pedig Jasper Cilessen nem védheti, aki viszont jobban járt, neki „csak” az orra tört el.

Mindkét válogatott játszott már felkészülési mérkőzést a napokban, Hollandia 3–2-re kikapott Franciaországtól, Anglia viszont éppen 3–2-re verte meg Németországot.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ANGLIA–HOLLANDIA FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN! HAMAROSAN KEZDETÉT VESZI A TALÁLKOZÓ!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik