Az akarat diadala: kétgólos előnyben az ukránok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 17:55
null
Az ukránok két góllal jelezték Eb-részvételi szándékukat (Fotó: Reuters)
Két góllal nyert odahaza az ukrán labdarúgó-válogatott Szlovénia ellen az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonásán.

EB 2016
PÓTSELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Ukrajna–Szlovénia 2–0 (Jarmolenko 23., Szeleznyov 54.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Olyan színvonalú első félidőt produkált az ukrán és a szlovén válogatott, hogy mindketten megérdemelnék a részvételi jogot a kontinenstornán: az ilyenkor szokásos tologatás, variálgatás helyett azonnal egymásnak ugrottak felek – az egymásnak kiosztott sunyi könyöklések nagy számát elnézve talán már túl hevesen is.

Az ördöngös Jevhen Konopljanka, Andrij Jarmolenko kettős viszonylag hamar összehozta az annyira áhított vezető gólt a hazaiaknak (1–0), de előtte és utána is sokkal többet támadtak az ukránok, kétpercenként vezetve egy-egy veszélyes attakot. Tanulságos volt látni – talán nem csak nekünk –, hogy a sok középszerű játékos micsoda hangulatba tudta hozni a nézőket egyszerűen azzal, hogy határtalan lelkesedéssel küzdött, és erősen átlagos technikai képzettségük dacára is a rengeteg futásnak köszönhetően sokszor került lövőhelyzetbe csapatuk.

Amely a fordulás után a végig spártai stílusban harcoló egy szem támadó, Jevhen Szeleznyov találatával megduplázta előnyét (2–0). A 30 éves Dnipro-csatár megúszott egy kiállítást, mert sárga laposként szándékosan kezezett, majd lőtt egy kapufát.

Nem sokat veszélyeztettek a második félidőben a szlovénok, előtte Josip Ilicic és Milivoje Novakovic legalább helyzetig eljutott – sokat kell fejlődnie a visszavágóra a szlovén válogatottnak, ha ismét felül akar kerekedni az ukránokon egy pótselejtezőn.

Jól mondta a mérkőzés előtt a szlovénok szövetségi kapitánya, Srecko Katanec: az ukránok tényleg robusztusak.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik