Eb 2016: Nyerünk vagy hazamegyünk – így készül Portugália

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.20. 07:42
Fernando Santos portugál szövetségi kapitány vasárnap leült a portugál újságírókkal, és többek között a magyar válogatott elleni szerdai mérkőzésről is beszélgetett velük. A szakember leszögezte, hogy bár ez a magyar csapat már sokkal jobb, mint amely ellen legutóbb játszottak a portugálok, két döntetlen után csak a győzelem elfogadható eredmény.

„Abban a pillanatban, hogy Magyarország legyőzte Ausztriát, lépéselőnybe került, ellenünk a döntetlen is elég neki a szinte biztos csoportelsőséghez. A csoportunkban a magyar csapat az egyetlen, amely a továbbjutás szempontjából kényelmes helyzetben van – mondta Fernando Santos, aki szerint a portugáloknak el kell felejteniük, hogy Magyarországtól még sohasem szenvedtek vereséget, és a legutóbbi négy meccsüket úgy nyerték meg, hogy tíz gólt lőttek és csak egyet kaptak. – Nagyon tisztelem a magyar csapatot, láttuk, mire képes. Nagyon szervezett, zárt a védekezése, és Ausztria ellen láttuk, milyen gyors ellentámadásokra képes.”

Fernando Santos kiemelte, arra számít, hogy Portugália ellen is kontrákra játszik a magyar csapat.

„Az Ausztria elleni meccsen két olyan csapat találkozott, amelynek kellett a győzelem, de ez más lesz, inkább olyan kilencven percre számítok, mint az Izland elleni volt. Ellenfelünk védekezik, és a hibáinkra vár. Ahogy csak lehet, szét kell szednünk a védelmét, de közben figyelnünk kell, nehogy hibázzunk hátul – mondta a portugál kapitány. – Végig koncentrálnunk kell, rengeteg gólt láttunk az utolsó percekben, erre is fel kell készülnünk.”

Fernando Santos elmondta, az Izland elleni 1–1 és az Ausztria elleni 0–0 sokat kivett a játékosaiból, de még mindig nem tudja megmondani, mennyi változtatásra lesz szükség a kezdőcsapatban, a hétfői és keddi edzések után derül ki, kik nem heverték ki az eddigi megpróbáltatásokat. Persze stratégiai megfontolásból is változtathat.

„Aki nem nyer, nem juthat tovább, de még mindig van egy esélyünk, és a hozzáállásunkkal nem lehet baj. Erősek vagyunk, a kihagyott helyzeteinket el kell felejtenünk, és előre kell néznünk. Nyerünk és csoportelsők leszünk, vagy hazamegyünk. Más lehetőség nincs, nyerni is fogunk” – mondta a portugál kapitány, aki szerint a magyar csapat másik erőssége, hogy tele van önbizalommal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik