Mint ismert, az elődöntő első félidejének hajrájában a franciák szögleténél Patrice Evra ugrott fel fejelni, és a kobakjáról a labda a vele tartó Bastian Schweinsteiger kezére pattant. A büntetőből Antoine Griezmann szerzett vezetést a franciáknak.

„Próbáltam elérni a labdát. Sajnos nem tudom megmagyarázni, miért emeltem fel a kezemet. Talán csak egy reflex volt” – mondta a meccs után a csalódott Schweinsteiger.

A németek csapatkapitánya később köszönőlevelet is kiadott, amelyben többek között ezt írta: „Ez nagy csalódás, az álmunk már nem válhat valóra. Nem jutottunk be a döntőbe, így Rio után nem lesz lehetőségünk még egy varázslatos éjszakát átélni. Egy nagyon fontos dolog hiányzott Franciaország ellen: egy kis szerencse. A vereség is a játék része, még ha fáj is utána. Nem tehetünk mást, mint hogy gratulálunk a franciáknak a fináléhoz. Büszke vagyok arra, amit a csapattal elértünk. Végig hűek maradtunk a saját stílusunkhoz. Az elmúlt hét hét során csapatként tovább fejlődtünk, és újra olyan erősek voltunk, mint két éve Brazíliában.”

Schweinsteiger kezezése


Griezmann büntetője