Eb 2016: Nehéz csoport, de nincs veszítenivalónk – Bernd Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.12. 19:30
null
Bernd Storck kezdheti Portugália, Izland és Ausztria feltérképezését (Fotó: MTI)
A magyar labdarúgó-válogatott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon az F-csoportba került Portugália, Izland és Ausztria mellé. Bernd Storck szövetségi kapitány szerint egyelőre felesleges továbbjutási lehetőségekről beszélni, ám játékosaink remek lehetőség előtt állnak.

„Nehéz csoportba kerültünk, kemény ellenfelekkel. Lehetett volna rosszabb és jobb is. Számunkra az a fontos, hogy nincs veszítenivalónk. Ez jó lehetőség, hogy megmutassuk, mit tudunk ezen a szinten” – fogalmazott a sorsolás után Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 Sportnak.

„Ausztria lesz az első ellenfelünk, fel kell készülnünk alaposan, mert jó csapat. Izland nagyon jól játszott a csoportjában, és története során először jutott ki az Eb-re, veszélyes ellenfél. Portugália az első kalapból jött, vitán felül fantasztikus gárda. Nem foglalkozok azzal, hogy továbbjuthatunk-e. Készüljünk fel, játsszunk három jó meccset, és meglátjuk azt követően. Csapatunk és fiatal játékosaink számára ez egy remek lehetőség és jó tapasztalás lehet, mondom még egyszer, az a fontos, hogy nincs veszítenivalónk” – mondta Storck.

Juhász: Csata CR-rel? Saját magunkra kell figyelni!

„Elsősorban örülni kell neki, hogy ott leszünk az Eb-n, benne vagyunk valamelyik csoportban – jelentette ki első reakciójába az M4 Sportnak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. – Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a sorsolás, de a felkészülés legalább annyira fontos lesz, mint a sorsolás.”

„Az osztrák elnökkel épp találkoztam, az elmúlt időszakban nem sikerült barátságos mérkőzés összehozni, de a sors így is összehozott minket. [A portugálokról, az izlandiakról:] Mindkettőtől félni kell. A portugálok az élmezőnyben vannak, míg az északi csapatoktól mindig tartok.”

„A továbbjutásban természetesen reménykedem, de legalábbis a tisztességes helytállásban bízom” – mondta az MLSZ elnöke.

Elek: A magyar csapat nem lesz pofozógép!

Priskin: Nem a legnehezebb csoportba kerültünk

„Böde Cristiano Ronaldót is földhöz vágja"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik