Eb 2016: Könyököltem, tiltsanak el 40 mérkőzésre - Ibrahimovic

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 14:01
Zlatan Ibrahimovic, a svéd válogatott csatára azzal viccelődött, hogy 40 mérkőzésre szóló eltiltást érdemel, amiért lekönyökölte David Alabát az osztrákok ellen 1–1-es döntetlennel végződő selejtezőmérkőzésen.

A hazai játékosok nehezen emésztették meg, hogy a 100. válogatott mérkőzésén pályára lépő Zlatan Ibrahimovic „csupán” sárga lapot kapott David Alaba 22. percben elkövetett arcon könyökléséért.

Zlatan Ibrahimovic „csupán” sárga lapot kapott David Alaba 22. percben elkövetett arcon könyökléséért.

A 195 centiméter magas Ibra a lefújást követően adott interjújában nem a véletlenre, hanem Alaba és a közte lévő magasságkülönbségre fogta a könyököst.

„Ha Alaba kétszer, háromszor hátulról támadja a labdát, még jó, hogy fedezem azt. Arról meg nem tehetek, hogy százötven vagy százhatvan centi magas és a könyökömig ér. A játékvezető egyébként osztrák szabadrúgást ítélt, szóval uralta a helyzetet. Ha mégsem, adjanak egy negyvenmeccses eltiltást” – fogalmazott ironikusan a PSG támadója, aki gólpasszal járult hozzá a svéd pontszerzéshez.

Érthető módon David Alaba másképp látta a szituációt.

„Az én szememben ez tiszta piros lap volt, de a játékvezető tartott Zlatantól”– válaszolt őszintén a riporter kérdésére a Bayern München kiválósága. Ha a bíró valóban félt Zlatantól, nyugtassa meg a tény, hogy nem volt egyedül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik