Eb 2016: Eddig ugyanaz, mint az Atléticóval – Griezmann

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.26. 18:35
A házigazda Franciaország hátrányból felállva 2–1-re legyőzte Írországot az Európa-bajnokságon a legjobb 16 között, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A franciák hőse, a két gólt szerző Antoine Griezmann „kicsit már unja”, hogy ugyanolyan meccseket játszik a nemzeti csapattal, mint az Atlético Madriddal, míg Séamus Coleman abban bízik, büszkévé tették az ír népet.

„Az első félidőben nem játszottunk jól, a szünetben tisztáztunk néhány dolgot. A magam részéről olyan volt a meccs, mint a teljes szezonom az Atlético Madriddal. Egy-nullára nyertük meg a mérkőzéseket, ám a végsőkig szenvedtünk. Bíztam benne, hogy a francia válogatottnál más lesz a helyzet, de eddig ugyanaz” – mondta Antoine Griezmann.A magam részéről olyan volt a meccs, mint a teljes szezonom az Atlético Madriddal. Egy-nullára nyertük meg a mérkőzéseket, ám a végsőkig szenvedtünk. Bíztam benne, hogy a francia válogatottnál más lesz a helyzet, de eddig ugyanaz” – mondta Antoine Griezmann.

„Nagyon örülök, hogy továbbjutottunk, az első gól nagy lökést adott nekünk. Még mindig hosszú út áll előttünk, muszáj fejlődnünk. A második félidőben mindent beleadtunk, ekkor már másik francia válogatottat láthattak a pályán” – tette hozzá a 25 esztendős támadó, aki a mérkőzés helyszínétől, a Lyontól 65 kilométerre fekvő Maconban született.

„Csalódottak vagyunk, de reméljük, büszkévé tettük az ír embereket. A szurkolók a helyszínen és odahaza is fantasztikusan buzdították a csapatot, különleges kapcsolat van köztük és a játékosok között. Az olaszok elleni győzelemből rengeteg erőt merítettünk, de a franciák ellen a második félidőben már nem tudtuk megismételni azt a teljesítményt, amit az elsőben nyújtottunk” – búslakodott Séamus Coleman, az írek jobbhátvédje.

„Nem akarok kifogásokat keresni, de a franciák többet pihenhettek, több idejük volt felkészülni a mérkőzésre. Mindent beleadtunk, az energiaszintünk valószínűleg csökkent, ettől függetlenül sajnálatos, hogy nem tudtunk még egy gólt szerezni” – mondta az Everton védője, aki úgy véli, bár jelenleg csalódottak az ír szurkolók, Robbie Brady olaszok elleni gólja valószínűleg életre szóló élményt jelent majd a drukkereknek.

„Ha a mérkőzés elején tizenegyest ítélnek ellened, az feszültté tesz. Nehéz dolgunk volt, de teljesítettük a küldetésünket. A játékosoknak fegyelmezetteknek kell lenniük, néha viszont jót tesz nekik, ha meccsek közben kicsit megőrülnek. A szünet után felgyorsultak az események, ilyenkor válunk igazán veszélyessé” – értékelt Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–ÍRORSZÁG 2–1 (0–1)
Lyon, Stade des Lumieres, 56 279 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Kanté (Coman, a szünetben; Sissoko, 93.), Matuidi, Pogba – Griezmann, Giroud (Gignac, 73.), Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
ÍRORSZÁG: Randolph – Coleman, Keogh, Duffy, R. Brady – Hendrick, McCarthy (Hoolahan, 72.), McClean (O’Shea, 69.), S. Ward, D. Murphy (Walters, 65.) – Long. Szövetségi kapitány: Martin O’Neill
Gólszerző: Griezmann (58., 61.), ill. R. Brady (2. – 11-esből)
Sárga lap: Kanté (27.), Rami (44.), ill. Coleman (25.), Hendrick (41.), Long (72.)
Kiállítva: Duffy (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik