Eb 2016: Duchatelet-nek tetszik a magyar partihangulat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.25. 16:41
Roderick Duchatelet-t, az Újpest labdarúgócsapatának belga tulajdonosát is megszólaltatták a flamand sajtóban a vasárnapi Magyarország–Belgium Eb-nyolcaddöntő alkalmából.

„A magyarok partihangulatban nézik a válogatott minden mérkőzését, szinte függetlenül attól, hogy mi történik a pályán – elemezte a helyzetet Roderick Duchatelet a Sporza munkatársa számára. – Nagyon boldogok, hogy oly hosszú szünet után újra részt vesz a csapat az Európa-bajnokságon. S szerintem a pozitív hatás kölcsönös: a részvétel boldoggá tette a szurkolókat, az ő boldogságuk pedig átragadt a csapatra, és még jobb teljesítményre ösztönzi a futballistákat.” Roderick Duchatelet a Sporza munkatársa számára. – Nagyon boldogok, hogy oly hosszú szünet után újra részt vesz a csapat az Európa-bajnokságon. S szerintem a pozitív hatás kölcsönös: a részvétel boldoggá tette a szurkolókat, az ő boldogságuk pedig átragadt a csapatra, és még jobb teljesítményre ösztönzi a futballistákat.”

Bernd Storck szövetségi kapitányról is kérdezték az újpesti tulajdonost.

„Eredetileg az utánpótlás átszervezésére szerződtették, aztán esélyt kapott a nemzeti csapat irányítására is. Hozzáértő szakember, aki minden támogatást megkap a szövetségtől. Sok mindent meg kellett változtatnia, ehhez széles döntési jogkört kapott, és elég bölcs ahhoz, hogy megfelelő szakemberekkel vegye körül magát.”

Duchatelet szerint a mieinknek nincs miért idegeskedniük a vasárnapi Eb-nyolcaddöntő előtt, hiszen veszítenivalója már csak Belgiumnak van.

„A vörös ördögöktől azt várják otthon, hogy megnyerjék az Európa-bajnokságot, ráadásul látványos játékkal. Magyarországon más a helyzet: már nincs elvárás a csapattal szemben, ugyanakkor mindenki felszabadultan várja a folytatást, bármi megtörténhet. Szerintem akkor sem zúgolódik senki, ha tizenegy emberrel védekeznek kedvenceik. Abszolút támogató a légkör.”

Duchatelet az NB I-ről elmondta: Magyarországra érkezése óta sok minden megváltozott, stabilabbak a klubok, javul az üzleti háttér – mindez szerinte nem független attól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nagy futballrajongó.

„A javuló színvonalú magyar élvonal tizenkét csapatából tíz szerintem a belga első osztályba is beférne” – véli Duchatelet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik