Eb 2016: az Iszlám Állam lecsap az angol–orosz meccs előtt?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 12:26
null
Az angol szurkolókra támadna az Iszlám Állam az Európa-bajnokságon? (Fotó: Action Images)
Az Iszlám Állam fanatikusai angol lapértesülés szerint azt tervezik, hogy a „háromoroszlánosok” oroszok elleni Eb-meccsén öngyilkos merénylőket, fegyvereseket és még vegyi fegyvereket szállító drónokat is bevetnek Marseille-ben.

 

A The Sun beszámolója szerint a rendőrség a párizsi és a brüsszeli merényletek értelmi szerzőjének, Szalah Abdeszlamnak a laptopján olyan adatokat talált, amelyek arra utalnak, hogy az angol szurkolók elleni lépésre készülnek a városban a június 11-i találkozó előtt.

A félelmek szerint Abdeszlam követői eltökéltek, hogy folytatják a terveket az ő elfogását követően is. Az Egyesült Királyság biztonsági főnöke attól is tart, hogy esetleg fegyveresek támadhatnak az angol szurkolókra, miközben a szurkolói zónától távoli bárokban italoznak.

„Az aggaszt minket a legjobban, ami a biztonsági zónákon kívül bekövetkezhet. A bárok tele lesznek jókedvű, ittas pasassal, akik nagyon könnyű célpontot jelentenek. Nagyon szorosan együttműködünk a franciákkal.”

Az Abdeszlam brüsszeli házának rajtaütésén talált laptopon fellelhetők képek és hivatkozások a marseille-i híres kikötői részről, ahol az angol szurkolók gyülekeznek majd a nyitó mérkőzés előtt. A laptopon továbbá olyan információkat is találtak, amely arra utalhat, hogy nagy számú szurkolóra támadhatnak AK47-esekkel, bombákkal felszerelt öngyilkos merénylőkkel és még vegyi fegyverekkel felszerelt drónokkal is.

A lap szerint szurkolók tízezrei vonulhatnak az érintett szakaszokon a bárokat és az éttermeket is érintve. S míg a stadionok környékét, valamint a szurkolói zónát kiemelten magas biztonsági intézkedésekkel próbálják megóvni, a környező vendéglátó egységek maximális biztosítása szinte lehetetlennek tűnik.

EB 2016
B-CSOPORT
Június 11. 18.00 Wales–Szlovákia
Bordeaux, Matmut Atlantique
Június 11. 21.00 Anglia–Oroszország Marseille, Stade Vélodrome
Június 15. 15.00 Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Június 16. 15.00 Anglia–Wales Lens, Stade Bollaert-Delelis
Június 20. 21.00 Oroszország–Wales Toulouse, Városi Stadion
Június 20. 21.00 Szlovákia–Anglia Saint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik