A Copa Américát megnyerő Chile összecsap az Európa-bajnokság győztesével? (Fotó: Action Images)

 

Juan Antonio Pizzi csapata egymást követő második évben nyerte meg a Copa Américát, 2015 után 2016-ban is tizenegyesekkel fektette két vállra Argentínát.

Domínguez elmondása szerint tettek egy javaslatot az UEFA felé, hogy a közeljövőben rendezzenek egy meccset az Európa-bajnok és a Copa América győztese között. Sőt, az európai szövetség már reagált is.

„Pozitív visszajelzést kaptunk az UEFA-tól a Copa América-győztes és az Európa-bajnok közötti mérkőzéssel kapcsolatban. Tanulmányozzuk a lehetséges időpontokat” – írta a Twitteren a dél-amerikai elnök.

Nem ez lesz az első alkalom ilyen „szuperdöntőre”, az Artemio Franchi-trófeáért 1985-ben az 1984-es Európa-bajnok Franciaország és az 1983-as Copa-győztes Uruguay csapott össze (2–0-ra nyert Franciaország). 1993-ban az 1991-es dél-amerikai első 1–1-et követően tizenegyespárbajban győzte le az 1992-es Eb-első Dániát.

2018-ban a tervek szerint Milánóban négycsapatos torna keretében bonyolítják le az eseményt, Chile az Eb-ezüstérmessel, Argentína az Európa-bajnokkal csap össze, a győztesek a döntőben, a vesztesek a bronzmeccsen találkoznak.