Eb 2016: a franciák az élen, csak az oroszok mögöttünk – de miben?

Vágólapra másolva!
2016.03.29. 14:50
null
A franciák sok játékost próbáltak ki, de átlagban is sokat játszanak az öt topligában (Fotó: Action Images)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatása az Európa-bajnokságra kijutó 24 válogatottat vizsgálta meg.

 

Egész konkrétan az volt a kérdés, hogy a 24 együttesben hány olyan játékos lépett pályára 2015 júniusa óta, aki az öt európai topligában szerepel.

A listán az összperceket (66 961) és a perc/játékos kategóriát (1913) tekintve is a házigazda franciák állnak az élen.

Didier Deschamps 35 olyan játékosnak is lehetőséget adott, aki az öt európai topliga egyikében szerepel, ennél többet csak az olaszok tudnak felmutatni (38), de a spanyoloknál és az angoloknál is 30 feletti ez a szám (34–34).

A meccsenként szerzett pontokat tekintve a spanyol válogatottakat volt a legjobb a csapatban tudni, ezek a gárdák 1.95 pontot átlagolnak találkozónként, az angolokat játszatók esetében ez viszont csupán 1.61.

Ebben a kategóriában a mieink állnak a legrosszabbul, az európai topligákban szereplő csapatok átlagban egy pontot sem értek el meccsenként (0.94). A mieink összesen 857 percet játszottak az öt bajnokságot figyelembe véve, ezzel csupán Oroszországot előzzük meg, de ott egy játékosról jött a 484 perc, így a 214-es átlaggal a perc/meccs kategóriában ismét a 24. hely a mieinké.

Nagyobb felbontásért kattintson a képre! (Fotó: CIES)
Nagyobb felbontásért kattintson a képre! (Fotó: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik