Vereség a svédektől, „angól-gála”, őrült Portugália-Ciprus meccs - videók

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 10:18
Rendhagyó módon péntek este rendezték meg a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek 1. fordulóját. Kezdjük a számunkra legfontosabbal: Svédországban nem tudtuk borítani a papírformát, noha a szünetig remekül tartottuk magunkat. A többi pályán az olaszok Észtországban, a németek Belgiumban, a vb-döntősök törpeállamokban nyertek. Fabio Capello angoljai hozták selejtezős formájukat és kitömték Bulgáriát, a franciák Párizsban zakóztak, Ciprus pedig Portugáliában ikszelt – na de hogy!

Az első félidő megfelelő játéka után Magyarország kétgólos vereséget szenvedett Svédországtól Európa-bajnoki selejtezőn. Pontus Wernbloom szép fejes góllal szerezte meg a vezetést, majd a másodiknál szerencsés körülmények között állította be a végeredményt.

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0
 


Nem mindennapi gólt rúgott Hamit Altintop a Kazahsztán–Törökország Eb-selejtezőn. A török játékos szöglet után kapásból lőtte ki a hazaiak kapuját. Ez volt a meccs második találata, a vendégek végül 3–0-ra nyertek.

HAMIT ALTINTOP ELKÉPESZTŐ KAPÁSLÖVÉSE
 


Fabio Capello angol együttese hozta a selejtezőkön megszokott formáját, kiütötte Bulgáriát, Portugália pedig egy őrült meccsen játszott 4–4-es döntetlent Ciprus ellen az Eb-selejtezők 1. fordulójában.

ANGLIA–BULGÁRIA 4–0
 
PORTUGÁLIA–CIPRUS 4–4
 


A csereként beálló Szergej Kiszljak hajrábeli góljával Fehéroroszország idegenben győzte le Franciaországot a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek pénteki játéknapján.

FRANCIAORSZÁG–FEHÉROROSZORSZÁG 0–1
 


Pavel Pogrebnjak két találatával az oroszok idegenben múlták felül Andorrát Európa-bajnoki selejtezőn. Nézze meg a két találatot!

ANDORRA–OROSZORSZÁG 0–2
 


Az észt válogatott majdnem meglepte az olaszokat az Európa-bajnoki selejtezőn. A hazaiak szereztek vezetést az első félidőben, de a második játékrészben fordított a 2006-os világbajnok.

ÉSZTORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–2
 


Miroslav Klose volt a Nationalelf hőse, hiszen győztes gólt lőtt a belgák ellen, így a német válogatott három ponttal a tarsolyában várhatja az Eb-selejtezők folytatását.

KLOSE GYŐZTES GÓLJA BELGIUMBAN
 


A Schalke holland támadója, Klaas-Jan Huntelaar mesterhármast szerzett, rajta kívül Kuyt és Van Nistelrooy is betalált San Marino ellen, így az oranje fölényes sikerrel hangolt a folytatásra.

SAN MARINO–HOLLANDIA 0–5
 


Fernando Torres duplázott, a címvédő magabiztosan lépett át a miniállamon.

LIECHTENSTEIN–SPANYOLORSZÁG 0–4
 


És hogy az összefoglalóval hangoljunk a ma esti székesfehérvári találkozóra is, amelyen a magyar U21-es válogatott visszavágni készül a walesieknek Európa-bajnoki selejtezőn: csoportunk másik meccsén Olaszország 1–0-ra legyőzte idegenben Bosznia-Hercegovinát, ezzel pontszámban beérte a vezető walesieket. A magyar együttes azonban győzelmével a csoport élére ugorhat!

ROBERTO SORIANO GYŐZTES GÓLJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik