Histórico, Tricampeones!, A futball királyai, Európa királyai

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 11:00
Spanyolország megvédte Eb-címét, miután a lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensbajnokság fináléjában legyőzte az olasz labdarúgó-válogatottat. A spanyol lapok euforikus hangvételben írnak a történtekről, visszaköszönő szó a „Histórico” és a „Tricampeones”. Mindkettővel a történelmi triplázásra utalnak: korábban még egyetlen válogatott sem tudott sorrendben három egymást követő nagy világversenyt – vb és kontinensbajnokság – megnyerni!

SZAVAZÁS

Ez volt az utolsó 16 csapatos Eb, 2016-ban már 24 válogatott vesz részt a tornán. Ön egyetért a bővítéssel?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Marca:

Spanyolország és senki más – A „vörösök” minden idők legjobb csapata – A válogatott kiváló játékkal őrölte fel Olaszországot, és szerezte meg harmadik Eb-győzelmét, illetve sorrendben harmadik koronáját, ami korábban még senki másnak nem sikerült

A lap internetes kiadásának főcíme ennél lényegesen egyszerűbb, bár így is minden tökéletesen kiolvasható belőle:
¡Gracias, gracias, gracias!

As:

Európa bajnokai! - Del Bosque: Adtunk egy pillanatnyi boldogságot Spanyolországnak

A sportnapilap címoldalán a döntő gólszerzői mellett kiemeli, hogy a finálé legjobbjának Iniestát választották meg, míg Torres lett a torna gólkirálya. Közérdekű információként pedig közli: a válogatott háromkor érkezik meg Madridba, este fél kilenckor pedig a Cibeles téren lesz a fieszta.

Az internetes kiadás főcíme egyszerre utal a harmadik Eb-aranyéremre, valamint a mostani generáció harmadik nagy sikerére:
¡Tricampeones!

Mundo Deportivo:

Történelemi tett! – Spanyolország elhódította az Eb-t, Barca-stílussal, futballfesztivál és nagy gólok – Iniesta a döntő MVP-je, Casillas a torna legkevesebb gólt kapó kapusa, Alba a kontinensbajnokság felfedezettje, Torres a gólkirálya

Ugyanez az internetes kiadásra lefordítva így néz ki:
¡¡Tricampeones!! – Spanyolország az első válogatott, amely sorrendben Eb-t, vb-t és Eb-t tudott nyerni. A történelem legjobb spanyol generációjának óriási sikere. Silva, Alba, Torres és Mata góljaival Olaszország megadta magát. Rendkívüli futball, „made in Barca”.

Sport

Történelmi tett! – Tricampeones – Eb 2008, vb 2010, Eb 2012

Az internetes kiadásban főcíme így hangzik:
„A futball királyai, Európa királyai”
A barcelonai kiadású lap természetesen a katalán kötődéssel bírókra fókuszál. Így a döntő legjobbjára, Andrés Iniestára, a héten aláíró új igazolása, az egész tornán magas szinten teljesítő Jordi Albára, és egy kép erejéig összeállította az Eb-trófeával a keretben lévő, immár nyolc Barcelona-játékost.

Elmundo

Amit még soha senki nem tudott

Az internetes kiadás – az újság, nem sportlap lévén ritkán tesz vezetőbe sport témájú cikket – így indul: Legendák bajnokai! – Spanyolország megváltoztatta a labdarúgást – Ismét diadalmaskodott a rövid passzos játék, a labda kontroll alatt tartása. Négy éven belül a harmadik trófea igazolja azt a modellt, amelyet mindenki le akar másolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik